top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blu-ray Review: Aileen Wuornos: American Boogeywoman

Format: Blu-ray Genre: Thriller Speelduur: +/- 85 minuten

Regisseur: Daniel Farrands

Acteurs: Peyton List, Tobin Bell, Lydia Hearst, Andrew Biernat, ....

Beeld: 1.85:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: The Searchers


Genoeg seriemoordenaars in de geschiedenis om interessante films van te maken. Vaak zijn het ook bekende figuren zoals Ted Bundy, en die kreeg dan ook een aantal films achter zijn naam. Ted Bundy: American Boogeyman, bijvoorbeeld. Nu is het de beurt aan Aileen Wuornos. Minder bekend, maar interessant genoeg om een film van te maken?


Deze film maakt deel uit van de reeks American Boogey - in dit geval -woman. Met Daniel Farrads krijgt de film dezelfde regisseur als die van Ted Bundy en één van de kritieken was dat hij niet dreigend genoeg overkwam. Dat is anders met Aileen Wuornos in deze film. De jonge Aileen wordt vertolkt door Cobra Kai-ster Peyton List en die staat goed te acteren. We zien ze als jonge vrouw die iemand ontmoet en stilletjes aan haar moordachtige aard laat doorschemeren. In dat opzicht is deze film beter gemaakt dan de vorige. De spanning zit er beter in en de opbouw van Aileen haar personage zit veel beter in mekaar dat de Bundy-film onder de American Boogey-vlag.

Nu, dit wil niet noodzakelijk zeggen dat het een geweldige film is, want dat is het wel niet. Wel een degelijke thriller over een wrede vrouwelijke seriemoordenares dat degelijk is uitgewerkt. De actuele star power van Peyton List doet wel wat en in eerdere rollen, zoals in Cobra Kai, liet ze al zien dat ze gemene personages kan spelen. Ze doet wat Chad Michael Murray niet kon als Bundy: Aileen dreigend en boeiend maken. Al had er gerust nog dieper op in kunnen gaan. Ook deze film spit de psyche van Aileen Wuornos niet helemaal uit en blijft wat aan de oppervlakte. Toch Overtuigt deze film méér.


Het lijkt dat Daniel Farrands iets gedaan heeft met de kritiek. Hoewel, de films komen snel na mekaar uit, dus wellicht zag hij het zelf aan zijn eindproduct van American Boogeyman. American Boogeywoman brengt een meer dreigende moordenaar en is gewoon een betere film.


7/10


© Game4Me

bottom of page