top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Blasterjaxx maakt speciale track voor Watch Dogs Legion

Het Nederlandse dj- en producerduo Blasterjaxx maakt een speciale track genaamd ‘Legion’ voor de aanstaande videogame Watch Dogs Legion van videogameontwikkelaar en -uitgever Ubisoft. Thom Jongkind en Idir Makhlaf, zoals de mannen buiten hun artiestenleven bekend staan, zijn grote liefhebbers van videogames en zagen in Watch Dogs Legion de ultieme samenwerking.

Blasterjaxx heeft samen met Ubisoft, maar tegelijkertijd met volledige creatieve vrijheid, een passende track weten te maken. ‘Legion’ weet de sfeer van het gebroken Londen uit de game op een treffende manier te combineren met de wens tot verzet vanuit de Londense bevolking. “Ubisoft gaf ons de mogelijkheid om game-elementen te combineren met muziek in een cool, uniek project dat uiteindelijk uitmondde in onze track: Legion”, aldus Thom Jongkind en Idir Makhlaf, Blasterjaxx. De track ‘Legion’ is vanaf 29 oktober, tevens de releasedatum van de videogame, te beluisteren via alle grote muziekdiensten en wordt op diezelfde dag voorzien van een passende videoclip op YouTube. ‘Legion’ is nu alvast te pre-saven via https://maxximize.release.link/legion.
De geschiedenis van Blasterjaxx gaat zo’n 10 jaar terug, toen Thom Jongkind en Idir Makhlaf elkaar leerden kennen. Van een studentenkamer van 20 vierkante meter tot Ultra Miami, Tomorrowland, Parookaville en EDC Las Vegas slechts een paar jaar later. In 2013 brak het duo internationaal door met de single ‘Faith’. Deze track was een nummer 1 hit in Zweden en Zuid- Afrika en bovendien dubbel platina. Na dit succes won het duo meerdere prijzen en veroverde Blasterjaxx door samenwerkingen met onder andere David Guetta, Armin van Buuren, Tiësto, The Chainsmokers en Hardwell al snel het hart van de wereldwijde EDM-scène. Hun liefde voor videogames was altijd al op de achtergrond aanwezig. Zo schitterende de track ‘Narco’ van Blasterjaxx & Timmy Trumpet eerder al in Just Dance 2019. Door hun speciale track ‘Legion’ ter ere van de release van Watch Dogs Legion weet het duo ook in het onstuimige 2020 weer een verrassende stap te nemen.

In Watch Dogs Legion staat Londen op de rand van de ondergang en als lid van DedSec nemen spelers het op tegen criminele opportunisten, waaronder huurlingen, cybercriminelen en sadisten, die de bovenhand hebben genomen over de verslagen regering. Spelers rekruteren leden voor hun DedSec-verzet door middel van de Play As Anyone feature, een volledig nieuw gameplayelement dat spelers de mogelijkheid geeft om élk personage in de game te rekruteren en te spelen. Van een MI6-agent tot een oude dame, elk personage is uniek en heeft een eigen achtergrondverhaal, persoonlijkheid en vaardigheden. Bevrijd Londen vanuit de lucht op een vrachtdrone als bouwvakker of op de grond als een spion met behulp van hightech gadgets, de keuze is volledig aan de speler.


De game verschijnt 29 oktober voor PC, PS4 en Xbox One en komt op release naar Xbox Series X en PS5.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page