top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Assassin’s Creed Valhalla verdubbelt spelersaantal ten opzichte van vorige game in serie

Assassin’s Creed Valhalla, de nieuwste game uit de bekroonde Assassin’s Creed-serie, wist op de releasedag reeds twee keer zoveel spelers te activeren als Assassin’s Creed Odyssey, de vorige iteratie in de serie. Naar verwachting loopt dit, mede door de introductie van de nieuwe generatie consoles, alleen nog maar op. Ook de immense kijkcijfers en interactie op Twitch en YouTube overtreffen alle eerdere games van Ubisoft.De succesvolle lancering van Assassin’s Creed Valhalla bevestigt Ubisofts inspanningen om de serie te blijven ontwikkelen in nieuwe richtingen. Sinds Assassin’s Creed Origins zette Ubisoft koers om de Assassin’s Creed-ervaring opnieuw uit te vinden. Allereerst met nieuwe systemen om te vechten en progressie te boeken in Assassin’s Creed Origins, vervolgens door de introductie van keuzes in de verhaalvertelling in Assassin’s Creed Odyssey. Assassin’s Creed Valhalla bouwt voort op deze vernieuwingen om zo de ultieme Assassin’s Creed-ervaring te bieden voor zowel fans van het eerste uur als nieuwkomers.

In Assassin’s Creed Valhalla, ontwikkeld door Ubisoft Montreal, leiden spelers Eivors clan van Noormannen, nadat zij verdreven zijn uit Noorwegen door eindeloze oorlogen en afnemende grondstoffen in de negende eeuw na Christus, over de ijzige Noordzee naar het rijke, maar gebroken Engeland. Spelers beleven de meedogenloze vechtstijl van Vikingkrijgers met een vernieuwd vechtsysteem dat spelers de mogelijkheid biedt om in beide handen een ander wapen te hanteren. Tevens introduceert de game tal van nieuwe features, waaronder raids, het uitbouwen van een nederzetting en toegang tot tal van uitrustingsmogelijkheden om haar, tatoeages en meer aan te passen. Politieke allianties, strijdbeslissingen en dialoogkeuzes beïnvloeden de wereld van Assassin’s Creed Valhalla, waardoor spelers beslissingen moeten afwegen om hun thuis en de toekomst van hun clan te beschermen.

Assassin’s Creed Valhalla is nu verkrijgbaar voor Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, PS4 en PC. Volgende week, vanaf 19 november, is de game ook verkrijgbaar voor PS4.


Bron: Persbericht


© Game4Me


Comments


bottom of page