top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Nieuwe details van Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee!


The Pokémon Company International en Nintendo hebben nieuwe details bekendgemaakt over exclusieve Pokémon-aanvallen, geheime technieken en vele andere zaken in de langverwachte spellen Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! , die op 16 november uitgebracht worden voor de Switch. Beide spellen zijn enerzijds bedoeld voor spelers die hun eerste stappen in de wereld van de Pokémon-videospellen zetten, en anderzijds voor fans van het allereerste uur die Pokémon op een andere manier willen spellen. Ruim baan met geheime technieken

Pikachu en Eevee kunnen geheime technieken leren en zo spelers helpen bij het overwinnen van hindernissen die ze onderweg tegenkomen. Hierdoor wordt hun tocht in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! een stuk gemakkelijker. De partner-Pokémon van de speler kan deze speciale vaardigheden buiten gevechten om gebruiken om bomen uit de weg te ruimen (Chop Down), over water te zweven (Sea Skim) en snel plaatsen en steden te bezoeken waar hij al eerder geweest is (Sky Dash).

Krachtige exclusieve partneraanvallen

De partner van de speler – Pikachu of Eevee – kan exclusieve aanvallen gebruiken waarover geen enkele andere Pokémon kan beschikken. Dankzij deze exclusieve aanvallen kunnen spelers elke uitdaging het hoofd bieden tijdens hun avonturen in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! En zodra de band tussen de speler en zijn partner een bepaald niveau bereikt, kan de partner-Pokémon tijdens een gevecht het teken geven dat zijn speciale partneraanval (een van zijn exclusieve aanvallen) gebruikt kan worden. Zelfs als de partner-Pokémon zelf niet aan het gevecht deelneemt, kan hij nog steeds een teken geven. Als de speler hierop reageert, krijgen door toedoen van zijn partner de statistieken van de vechtende Pokémon een enorme boost. Twee van de exclusieve aanvallen van Pikachu zijn Pika Papow en Splishy Splash. Pika Papow is ook een speciale partneraanval en wordt dus uitgevoerd wanneer de partner tijdens een gevecht het teken geeft. De kracht van Pika Papow neemt toe als de band tussen de speler en zijn partner Pikachu sterker is. De aanval Splishy Splash van het type Water kan tegenstanders verlammen. Tot de exclusieve aanvallen van Eevee behoren de speciale partneraanval Veevee Volley en Bouncy Bubble, Buzzy Buzz en Sizzly Slide. Wanneer Eevee gebruikmaakt van Veevee Volley, is de kracht ervan afhankelijk van de band tussen Eevee en de speler. Bouncy Bubble, een aanval van het type Water, geneest Eevee voor de helft van de schade die hij de tegenstander toebrengt. Met de aanval Buzzy Buzz van het type Electric raakt de tegenstander verlamd. Als Eevee een tegenstander te lijf gaat met de aanval Sizzly Slide van het type Fire, blijft deze altijd verbrand achter.

Beste vrienden met je partner-Pokémon

Wanneer spelers niet aan het vechten zijn, kunnen ze tijd en aandacht aan hun partner-Pokémon besteden door in het hoofdmenu het pictogram van Pikachu of Eevee te selecteren. Als spelers hun partner-Pokémon verwennen en met hem spelen, kunnen ze hun band met Pikachu of Eevee versterken en in het spel van allerlei voordelen profiteren zoals cadeaus. In de handheldmodus kunnen spelers via het touchscreen direct met hun partner-Pokémon spelen. Op verkenning in de regio Kanto: Celadon City Celadon City is een van de vele boeiende plaatsen in de regio Kanto die spelers in Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Pokémon: Let’s Go, Eevee! kunnen verkennen. Deze grote stad – die ook wel bekend staat als 'Stad van de Regenboogdromen' – heeft een speelhal en zelfs een warenhuis. Erika – soms ook wel de 'Natuurminnende Prinses' genoemd – is de Gym Leader van de gym in Celadon City en gespecialiseerd in Pokémon van het type Grass. Speciale Nintendo Switch-bundel

Een beperkt verkrijgbare bundel met daarin een Nintendo Switch-systeem, een op Pikachu en een op Eevee gebaseerde Joy-Con-controller, een vooraf geïnstalleerd exemplaar van Pokémon: Let’s Go, Pikachu! of Pokémon: Let’s Go, Eevee! en een Poké Ball Plus zal uitgebracht worden op 16 november. Op de voorkant van het dock staan Eevee en Pikachu, terwijl op de achterkant van de console de beeltenissen van beide partner-Pokémon afgebeeld zijn.

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page