top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Supermansion #1 & 2


Vorige maand verscheen er bij Titan Comics een verrassende, nieuwe tweedelige stripreeks: Supermansion. Deze week zien we het tweede deel verschijnen en omdat het zo een korte minireeks betreft bespreken we de twee delen in één keer.

Het verhaal van Supermansion is gebaseerd op de anmatiereeks die sinds 2015 verschijnt op Adult Swim, met Cranston als de stem van Titanium Rex. Wie de reeks al gezien heeft, ken de sfeer en die verschilt in de comics nagenoeg niet. Het is een knotsgek avontuur van in het begin, met een wat ouder wordend superheldencollectief genaamd als The League of Freedom. Heel entertainend om te lezen en de sfeer van de reeks zit dus goed verpakt in deze comic. Er zijn heel wat figuren te introduceren en hier en daar is wel iemand die naar onze mening net te weinig tijd krijgt, maar het is muggenziften.

Want het is enorm fijn om te lezen en daarom ga je ook snel door de twee nummers heen zitten. Het verhaal rond de uitwisseling van de League of Freedom met een allegaartje aan Europese helden heeft wel iets, maar veel diepgang of een groot verhaal moet je niet verwachten. Het draait vooral om fun en aan die verwachtingen voldoet Supermansion zonder meer. Gekke figuren, bizarre gebeurtenissen, humor met een randje... het heeft het allemaal.

De twee nummers van Supermansion zijn erg leuk om lezen en een aanrader voor iedereen die van bizarre humor houdt en de reeks heeft gezien. Een vlot, leuk verhaal met bizarre humor. Meer moet dat niet zijn.

7/10

© Game4Me

bottom of page