• Tommy Heylen

DVD Review: The Sinner - Seizoen 1


Format: DVD - Genre:Thriller - Duur: 8 X 41 minuten

Regisseur: Tucker Gates, e.a.

Acteurs: Jessica Biel, Bill Pullman, Christopher Abbott, ... Beeld: 1.78:1 - Taal: DD 5.1 | Engels, Frans

Ondertitels: Engels, Frans, Nederlands, Duits

Extras: Deleted Scenes

Label: Universal Pictures

Jessica Biel, ooit nog één van de meest hotte actrices in Hollywood, anno 2018 al heel wat anoniemer. De knappe actrice bleef actief, maar het succes dat ze in de filmwereld had in de early '00 na haar doorbraak in 7th heaven, kon ze niet meer repliceren. En toen was er The Sinner. Een enigmatische thriller-reeks die uit het niets leek te komen, maar Biel opnieuw in de 'pilot seat' plaatste.

The Sinner dus. Een nieuwe reeks die met een erg interessant uitgangspunt komt. Geen reeks waar we in te weten komen wié een moord heeft begaan, maar waar we het van in het begin weten. De opbouw is meteen en direct: het personage van Biel, Cora, schijnt een perfect normale vrouw te zijn met een man en jonge zoontje, wanneer ze vanuit het niets lijkt wel, een moord begaat. Als dat spannend en 'out of the box' klinkt: dat is het ook. Zeker omdat geheugenverlies haar om de oren slaat. Nu kan geheugenverlies in dit geval klinken als een lui en handige scenaristentool om goedkoop een mysterie op te bouwen, de reeks bewijst ook dat het een uitstekend element kan zijn wanneer het goed wordt uitgewerkt.

De reeks is immers eentje die zichzelf traag opbouwt. Een slow-burner, in filmtermen genoemd. Beetje bij beetje geeft het verhaal meer prijs over Cora, de personages in haar leven en haar tot dan onbekend trauma dat meer licht doet schijnen over wat haar beweegreden zou kunnen geweest zijn. Al doet de reeks niet alles goed. De personages rond Cora zijn in hun kern interessant en voegen wat toe aan het verhaal en de psychologische problemen van Cora, maar de reeks probeert hier en daar ook vrij random verhalen toe te voegen aan de personages rond haar. De reeks kan makkelijk zonder die zijsprongetjes, al storen ze niet omdat ook dit op zich goed uitgewerkt is. En omdat het niet stoort, blijft elke aflevering wel boeien, hoewel het tempo hier en daar stokt. Maar al bij al brengt The Sinner een goed verhaal.

Een serie met originele uitgangspunten zijn zeldzaam en daarom is The Sinner een welgekomen toevoeging in het serielandschap. Jessica Biel lijkt opnieuw een rol te pakken te hebben waarin ze haar acteertalent kan etaleren en het is gewoon een goed, zij het traag, opgebouwd verhaal.

8/10

© Game4Me.be

#TheSinner #UniversalPictures

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now