top of page
  • Tommy Heylen

Comic Review: The Dead Hand #1


De koude oorlog is natuurlijk iets dat tot de verbeelding spreekt. We kunnen ons anno 2018 geen oorlog voorstellen tussen supermachten als Amerika en Rusland, of de toenmalige Sovjet Unie, maar die was er natuurlijk wel eind jaren '80, begin jaren '90. De Koude Oorlog. Iedereen heeft er wel eens van gehoord. En laat dat nu net een onderwerp zijn in deze nieuwe comic-reeks bij Image Comics.

De comic begint eigenlijk wanneer de koude Oorlog op zijn laatste benen loopt, in 1991. Het is dan wanneer de dan al veteraan-spion Carter Carlson infiltreert in een faciliteit waar zogezegd nieuwe gevaarlijke wapens gemaakt worden, die de Sovjet Unie opnieuw leven zouden kunnen opblazen. Wat hij daar vindt is verrassend en het is meteen een sterk begin van een reeks die erg sterk start.

The Dead Hand start dus erg sterk. Niet alleen omwille van wat er in 1991 gebeurt, maar ook om wat we er na zien. De reeks verkent meteen een klein beetje het verleden van Carter Carlson en het is leuk om zien hoe de superheldenhype meegebouwd heeft aan zijn karakter. Het wordt ook een beetje mysterieus wanneer er een vreemdeling opduikt in een afgesloten stadje waar Carter de wet vertegenwoordigd. Maar da's voer voor komenden nummers.

The Dead Hand is een kersverse reeks die de paasvakantie volledig opluistert. De Koude Oorlog is een intrigerende setting en zeker hoe de schrijver er hier mee omspringt. Er wordt een interessante premisse uit de doeken gedaan, die eigenlijk pas op het einde duidelijk wordt.

9/10

© Game4Me

bottom of page