• Tommy Heylen

DVD Review: Verborgen Verlangen


Format: DVD - Genre: Romantiek - Duur: 95 minuten

Regisseur: Maarten Moerkerke

Acteurs: Astrid Coppens, Roel Vanderstukken, Matthias Sercu, Kim Hertogs, ...

Beeld: 2.39:1 - Taal: DD 5.1 | Vlaams Ondertitels: Nederlands - Label: Dutch Filmworks

Astrid Bryan. Een naam die bij vele Vlamingen bekend in de oren zal klinken. Coppens, heet ze nu. Na haar scheiding van ‘Den John’ en haar nieuw huwelijk met regisseur Bram Coppens. Carrièregewijs probeert ze nu ook iets nieuws: acteren. Verborgen Verlangen heet de prent, en wij keken er naar.

De DVD ligt nu in de rekken en de distributeur hoopt daar op succes. Want in de bioscoop was het dat alles behalve. Astrid acteert voor de eerste keer en vertolkt een schoenenverkoopster die het wil maken als schrijfster. Een klassiek verhaaltje dat wordt opgevuld met de nodige romances en pogingen tot dieper gaande emoties, maar het verhaal blijft hangen. En dat heeft niet zo zeer te maken met de manier waarop het verhaal in mekaar gekunsteld is. Dat Louise zich voordoet als schrijfster van iets dat ze niet zelf geschreven heeft mag dan niet het meest originele verhaal zijn, maar op zich is het degelijk uitgebouwd en geschreven. Of toch op maat van de gemiddelde Vlaamse kijker.

Het ligt ook niet aan acteurs als Roel Vanderstukken of Matthias Sercu. Zij spelen broers die samen een uitgeverij hebben die het financieel moeilijk heeft, en de situatie rond Herman en Louise gebruiken om ademruimte te creeëren. Op zich een onderhoudende film met een weinig verrassend verhaal, maar een storend element is… Astrid Coppens. Haar acteerdebuut is allesbehalve goed. Ze speelde al een typetje in haar eigen reality soap maar hier valt ze wat door de mand. Oprechte emoties ten berde brengen is een moeilijke opgave en verder dan amateurtoneel niveau geraakt ze niet. Dat is jammer, want hoewel het geheel niet hoogstaand was, kan het wel een degelijke film genoemd worden. Maar Astrid coppens sleurt het geheel wat mee in haar val.

De reality-ster werd wellicht net omwille van haar naam en populariteit aan de rol verbonden, maar dat valt tegen. Aan de bioscoopkassa was de film geen succes en hij kan ook het potentieel niet benutten omwille van haar slechte vertolking die de rest van de film wat meesleurt. Jammer, maar de film wordt er heel erg matig door.

6/10

© Game4Me.be

#DutchFilmworks

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now