top of page
  • Tommy Heylen

Comic Review: God Complex #5


De reeks God Complex rond een doorgdreven, digitale en futuristische toekomst wist tot nogtoe te boeien. Wat in zijn hart een detectiveverhaal rond Seneca en een Trinity was, werd al gauw veel meer. Iets complex met heel wat metaforen en betekenissen. Vandaag is het vijfde nummer verkrijgbaar.

In dit nummer leert Seneca omgaan met zijn ‘gift of the Gods. Ze hebben hem gered van de dood en hem allerlei augmentaties gegeven, maar dat loopt niet bepaald van een leien dakje. Alles komt met een prijs, dat lijkt de boodschap te zijn van dit nummer. Dat, en dat men zich best niet bemoeit met de gang van het leven.

Het wordt wel duidelijk dat de rulers van in het begin meer plannen hadden met Seneca dan hijzelf kon voorstellen. Hij wordt een beetje ‘misbruikt’ en de augmentaties brengen heel veel pijn met zich mee. Het verhaal rond de rulers gaat wel vooruit, maar het wordt duidelijk dat de rulers niet de goedzakken zijn waarvoor ze zich graag verkopen.

God Complex liet van in het begin zien dat de Rulers niet 100% te vertrouwen zijn, en dat vertrouwen krijgt hoe dan ook opnieuw een deuk. Seneca wordt misbruikt en was al lang een deel van een plan, maar dat maakt het verhaal interessant.

8/10

© Game4Me.be

bottom of page