top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Young Sheldon - Seizoen 3

Format: DVD Genre: Komedie Speelduur: +/- 21 X 20 minuten

Regisseur: Jaffar Mahmood, e.a.

Acteurs: Ian Armitage, Zoe Perry , Annie Potts, Lance Barber, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels DD 2.0 | Frans, Italiaans Ondertitels: Nederlands, Frans, Italiaans, Engels

Extra's: The Coopers, East Texas, and the '80's

Label: Warner Home Video


The Big Bang Theory is één van de meest populaire komische sitcoms post-friends tijdperk en we missen de reeks nog elk nieuw televisieseizoen. Maar voor de echte fans is er natuurlijk ook Young Sheldon, de spin-off rond misschien wel het meest populaire TBBT-personage, Sheldon Cooper. We volgen de jonge 'Shelly' al twee seizoenen, en het derde ligt net in de winkelrekken.


Geslaagde spin-offs zijn zeldzaam, maar na twee seizoenen is het duidelijk dat Young Sheldon in zijn opzet slaagt. Met dit derde seizoen zien we de jonge Sheldon al letterlijk jaren opgroeien, net als de acteur Ian Armitage. De jongeman deed en doet het in dit derde seizoen nog steeds goed. Nu is hij tien jaar, zit hij in zijn laatste jaar van de middelbare school en dat opent nieuwe verhaallijnen. Wat ook opvalt, is dat de makers ervoor kiezen om nu meer en meer referenties te stoppen in dit seizoen die teruggaan naar dingen die in The Big Bang Theory gezegd werden.

Dat was de vorige seizoenen ook zo, maar veel, veel minder. Ook omdat de wereld rond de jonge Sheldon opgebouwd moest worden. Maar nu die wereld goed gezet is, na twee seizoenen, worden meer dingen die Sheldon wel eens vertelde in TBBT, in beeld gebracht. Ook Meemaw, Sheldon's oma, speelt een grotere rol en dan vooral in die referenties naar de verhalen uit TBBT. We zien meer en meer waarom ze zo een grote rol speelde, waarom zijn vader-relatie niet sterk is en over het algemeen worden de personages in dit seizoen meer en meer goed uitgespeeld. Dat, en het feit dat het humorniveau erg intact blijft over drie seizoenen, maakt van Young Sheldon een van de leukste comedyreeksen van het moment.


Diepgaand zal het nooit worden, maar als luchtige comedyreeks is Young Sheldon toch wel stilaan een topper te noemen. De referenties naar TBBT blijven toenemen en dat maakt het voor de fans heel erg leuk. Vaak zijn referenties in spin-offs geforceerd, maar die referenties zijn net wat je wil van een reeks als Young Sheldon.


8/10


© Game4Me

Comments


bottom of page