top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Young Sheldon - Seizoen 2

Format: DVD Genre: Humor Speelduur: +/- 22 X 20 minuten

Regisseur: Jaffar Mahmood, e.a.

Acteurs: Ian Armitage, Zoe Perry, Annie Potts, Lance Barber, Montana Jordan, ...

Beeld : 1.78:1 Taal: DD 5.1 | Engels, DD 2.0 | Frans Ondertitels: Nederlands, Frans, Deens, Zweeds, Fins, Engels

Label: Warner Home Video


The Big Bang Theory zit er al een tijdje op, maar dat betekent niet dat we niet méér te zien krijgen van de serie's meest populaire personage Sheldon Cooper. De sociale incapabele geniale smalle lat kreeg zijn eigen spin-off met 'Young Sheldon', waar we hem tijdens zijn kindertijd volgen, en het tweede seizoen ligt net in de winkelrekken.


Het eerste seizoen van Young Sheldon was goed, grappig en het tweede seizoen lijkt dat meteen verder te zetten. Het wordt snel duidelijk dat Ian Armitage, die de tienjarige Sheldon Cooper vertolkt, groeit in zijn rol en de maniertjes die we kennen van Sheldon uit The Big Bang Theory steeds beter en beter onder de knie krijgt. Zijn betweterigheid en neurotische trekjes worden in elke aflevering uitvergroot en dat zorgt ervoor dat geen enkele aflevering saai wordt. Een zeldzaam gegeven voor een komische reeks die 22 afleveringen telt. Ook in dit seizoen zien we tal van anekdotes die Sheldon in The Big Bang Theory vertelde voor onze neus afspelen.

Dat is natuurlijk één van de charmes van deze spin-off en waarom het werkt. De makers doen weinig eigenwijs met deze reeks en doen de fans een plezier met die anekdotes in de serie te schrijven. Of het nu over Meemaw gaat, of zijn moeilijke relatie met zijn zus en broer. Een bepaalde vorm van fan-service dus, maar zonder dat het allemaal generische eenheidsworst wordt. Een leuk seizoen dus, waar de introductie van een haast even slim 10-jarig meisje - Paige - de boel een beetje op zijn kop zet. Ook deze jonge actrice speelt de rol heel erg leuk en zorgt voor aangenaam tegengas. De enige tegenvaller is dat dit personage nooit in The Big Bang Theory zat. Met dit seizoen zou je denken dat Paige in Sheldon's volwassen leven een ideale spelbreker was tussen Amy en Sheldon. Maar dat is het niet, en dat is het enige minpuntje.


Young Sheldon is een spin-off die lukt, en spin-offs van komische sitcoms lukken zelden. Denk maar aan de serie rond Joey van Friend die een beetje flopte. Dat het lukt, is een mooie verwezenlijking en na twee seizoenen zijn we de jonge Ian Armitage als Sheldon zeker niet beu. We kijken uit naar meer.


8/10


© Game4MeComments


bottom of page