top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Wrong Turn

Format: DVD Genre: Horror Speelduur: +/- 105 minuten

Regisseur: Mike P. Nelson

Acteurs: Bill Sage, Charlotte Vega, Daisy Head, Emma Dumont, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Het aantal horrorfilms waar een groepje tieners eender wat gaat doen - van een verlaten hutje verkennen, over een landhuis of een bos - is niet op 100 handen te tellen. Om maar te zeggen dat de formule vrij afgezaagd is. Wrong Turn, de nieuwe horrorfilm van Mike P. Nelson, is een remake van een film met... een groepje tieners.


Om maar te zeggen: de verwachtingen waren bij deze film niet zo hooggespannen. Het begint wel anders als de meeste horrorprenten van deze soort met een vader die op zoek gaat naar zijn verdwenen kind. Daarna maakt het verhaal een backtrack en zien we hoe de groep tieners verloren zijn gelopen. Ook niet echt een heel originele filmtechniek om een verhaal te beginnen, maar het is wel ongebruikelijk in een horrorfilm. De tieners die van een wandelpad afwijken om een verboden terrein te verkennen zijn ook, geheel naar traditie in een B-horror, vrij vergeetbare personages. Dat ligt niet zozeer aan het acteerwerk, dat anders wel echt bovengemiddeld is, maar aan het scenario dat weinig met de personages doet.

Op zich moet dat voor zo'n soort film niet. Als je als B-horror wat spanning en geslaagde scares kan brengen, doe je als film wat je moet doen. Daar lijkt deze film alleszins in te slagen. Met The Foundation stoten de tieners op een groepering die er alles aan doet om hun bestaan geheim te houden en dat levert een interessante horror op die niet pure horror is. Het drijft meer op sfeer en omstandigheden dan op pure scares en da's een goede zaak. Atmosferische horror brengt vaak betere films voort, en dat is ook hier het geval. Al moeten we niet overdrijven. Dit is gewoon een degelijke, spannende film geworden.


Geen topper, maar beter dan het gros van zijn genregenoten die meestal in de complete middelmatigheid vervallen. De personages zijn dan wel vergeetbaar, zoals altijd in dit soort films, maar het acteren is degelijk, de atmosferische spanning is goed en vervelen doet het niet.


7/10


© Game4Me

bottom of page