top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: The Outsider

Format: DVD Genre: Drama Speelduur: +/- 10X 60 minuten

Regisseur: Jason Bateman, e.a.

Acteurs: Bill Camp, Ben Mendelsohn, Mare Winningham, Paddy Considine, ...

Beeld : 1.78:1 Taal: DD 5.1 | Engels, Frans Ondertitels: Nederlands, Frans, Deens, Zweeds, Fins, Engels

Extra's: Achter de schermen, Interview met Stephen King

Label: Warner Home Video


Het spreekwoord 'Moet er nog zand zijn?,' zou vervangen kunnen worden door 'Moeten er nog Stephen King-verfilmingen zijn?'. De man zijn boeken worden al decennialang verfilmd en er komt maar geen eind aan. Ook nu weer, met de televisieserie The Outsider. Gebaseerd op een recenter boek, maar is het daarom minder goed?


We zouden het wel verwachten. King heeft al zoveel geschreven dat de ideeën toch stilletjesaan opgedroogd zouden moeten zijn, maar een paar afleveringen ver moeten we concluderen dat ook het boek uit 2018 uitstekend bronmateriaal is. Het begint allemaal bij een ogenschijnlijk 'gewone' moord, maar al gauw komen er heel wat andere dingen bij kijken die de serie een bovennatuurlijk tintje geven. Horror, geweld en het bovennatuurlijke gaan altijd hand in hand bij Stephen King en dat is nu niet anders. Het boek hebben we niet gelezen, maar we kunnen ons niet voorstellen dat dit géén goede adaptatie is. De sfeer wordt immers zeer snel zeer goed neergezet, onder meer door geweldige cinematografie en we zijn meteen mee met de personages.

Het enige minpuntje is misschien dat deze serie meespringt op de trend om het griezelige, de monsters, geen smoel te geven. Enkel een geluid. Goed, dat draagt bij tot het mysterie en het werkt hier wel erg goed, maar origineel is dat concept niet meer. Maar de serie houdt je van begint tot eind op je stoel, en dat wil je van dit soort reeksen. Naast spanning en mooie beelden is er ook sterk acteerwerk en personage-ontwikkeling. De personages van Ralph en Holly, detective en privé-detective, kennen een uitstekende chemie en dragen het verhaal ook op een bepaalde manier. Maar eigenlijk zijn er geen echt mindere punten, op dat een muggenzifterijtje van daarnet dan. De reeks is op alle vlakken top en we kunnen alleen maar aanraden om de reeks in huis te halen.


Stephen King zijn rugzak met ideeën lijkt maar niet leeg te geraken. Met The Outsider bracht hij amper twee jaar geleden een boek uit dat nu weer dé inspiratie is voor een geslaagde televisiereeks die er heel erg goed uitziet, sterk geacteerd is en qua verhaal boeit van begin tot einde.


9/10


© Game4Me

bottom of page