top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: The Outpost

Format: DVD Genre: Actie Speelduur: +/- 118 minuten

Regisseur: Rod Lurie

Acteurs: Orlando Bloom, Scott Eastwood, Caleb Landry, Jack Casey, ...

Beeld :1.85:1 Taal: DD 5.1 | Engels Ondertiteling: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


We kijken graag naar spektakelstukken van wereldoorlogen die gemaakt zijn door topregisseurs. Voor het grote publiek vallen daar immers de beste verhalen te rapen, omdat het om de meest bekende gebeurtenissen gaat. Oorlogen stopten helaas niet in 1944 en ook elders vallen nog verhalen te rapen...


Neem nu bijvoorbeeld Afghanistan. De Amerikan voeren al heel lang oorlog in dat land en in The Outpost zien we wat er gebeurt in één van de controlepunten - buitenposten - tijdens die oorlog. De film kan best rekenen op enkele namen als Orlando Bloom en Scott Eastwoord, ... Daar kan je mee naar buiten komen. The Outpost is een pure actiefilm geworden over die keer dat de buitenpost werd aangevallen door 400 Taliban-leden en een platoon ze moest weren en de bevo lking moest beschermen. Toegegeven: het is weer een film met een serieus 'De Amerikanen zijn de grote redders'-complex. Dat is helaas toch wel een minpunt, en een probleem dat we vaak zien in dit soort films.





Helaas moeten we ook melden dat Orlando Bloom, de grootste naam in de cast, niet weet te overtuigen. Zijn Amerikaans accent is helaas te geforceerd en klinkt niet goed. Gelukkig blijft de rest van zijn vertolking overeind, maar een slecht accent helpt niet. Voor het overige is de film wat het is: een actiefilm met best wel indrukwekkende actiescènes en oorlog die goed in beeld wordt gebracht. Via interviews probeert het leger te achterhalen wat er toen gebeurd is, en die structuur werkt wel. Wat niet echt werkt is dat ze méér proberen te doen dan enkel een actiefilm te zijn. Ze proberen dieper te gaan en een connectie te maken met de bevolking, maar ze moeten vooral in hun rijlaan blijven: het is het best als je de film bekijkt als no-brainer actiefilm.


The Outpost is geen geweldige film geworden. In de Afghanistan-oorlogen vallen goede verhalen te rapen, en op zich is dit een best interessant verhaal. Toch heeft deze film weer een redders-complex over zich en vallen we over Bloom zijn accent. De actie is wél goed, en dat maakt van de film alvast een degelijk kijkstuk.


7/10


© Game4Me

bottom of page