top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: The Last Kingdom - Seizoen 4

Format: DVD Genre: Actie, Drama Speelduur: +/- 10 X 52 minuten

Regisseur: Edward Bazalgette, e.a.

Acteurs: Alexander Dreymon, Eliza Butterworth, Ian Hart, Millie Brady, ....

Beeld : 1.78:1 Taal: DD 5.1 | Engels, Frans

Ondertitels: Nederlands, Frans, Deens, Engels

Extra's: The Making of Season 4

Label: Universal Pictures


Historische reeksen rond de engelstalige landen en de bloederige strijd voor de heerschappij daarvan hebben altijd aangesproken, en The Last Kingdom bevestigde dat in de voorbije drie seizoenen. De reeks is een succes, maar blijft onderbelicht tegenover andere reeksen. Onterecht. Kon ook dit vierde seizoen bekoren?


Of dat vierde seizoen ook zo'n meevaller werd, was afwachten. De reeks ronde in zijn derde seizoen enkele verhaallijnen af, en dus moest het vierde seizoen een ander deel van het verhaal aanzwengelen. Dit seizoen verspilt daar zeker geen tijd in. Uthred keert terug naar Bebbanburg om zijn geboorterecht te claimen, nadat het verzwakt is door aanvallen door de Schotten. Dat geeft de reeks meteen een steekvlamstart om vervolgens op dat hoge tempo voort te gaan. Bebbanburgen de aanval van Uthred daarop staat vrij centraal en zorgt meteen in de eerste paar afleveringen voor spanningen en bloederige actie. Net wat we verwachten van een reeks als The Last Kingdom.





We moeten wel zeggen dat, hoewel politiek en allianties nog steeds een grote rol spelen in dit seizoen, het vierde seizoen wat meer actie-georiënteerd is. Niet dat de vorige seizoenen niet genoeg sterke actie bevatte, maar nu nog meer en in hogere dosissen. Dat is niet noodzakelijk beter, maar het stuwt het tempo nog de hoogte in. Die keuze komt misschien door het feit dat bepaalde personages hun verhaal afgerond was, en dat nieuwe personages wat meer op de oppervlakte blijven. Enigszins jammer, maar het maakt van The Last Kingdom in dit vierde seizoen niet noodzakelijk een minder goede reeks. Vooral de toevoeging van Uthred zijn wat grotere kinderen is belangrijk en Alexander Dreymon als Uthred blijft natuurlijk hét hoofdpersonage en na vier seizoenen zit hem de rol als gegoten.


Het vierde seizoen van The Last Kingdom is opnieuw een sterk drama geworden met nog meer dan vorige seizoenen de nadruk op actie. De nieuwe verhaallijnen die aangezwengeld worden na het derde seizoenen doen het goed, het verhaal blijft interessant en de vertolkingen 'on point'. Misschien niet zo sterk als de vorige jaren, maar nog steeds erg goed.


8/10


© Game4Me

bottom of page