• Game4Me

DVD Review: The Invisible Life of Euridice Gusmao

Format: DVD Genre: Drama Speelduur: +/- 139 minuten

Regisseur: Karim Ainouz

Acteurs: Carol Duarte, Julia Stockler, Flavia Gusmao, Antonio Fonseca, ...

Beeld : 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Portugees Ondertitels: Nederlands, Frans

Label: Imagine Film


Soms heb je wel eens het gevoel dat het leven aan je voorbijgaat. Dat je dromen najaagt die niet haalbaar zijn of hoe hard je jouw best ook doet, niet in vervulling ziet gaan. Dan voel je jezelf wel eens onzichtbaar. Een beetje zoals in het boek van Martha Bathalha: 'A Vida Invisível'.


Dat boek heeft nu een verfilming gekregen en draait om twee onafscheidelijke zussen die toch gescheiden worden. Euridice droomt er van om pianiste te worden, haar wat minder ingetogen zus wil de ware liefde vinden. De zussen zijn het compleet tegenovergestelde van mekaar, maar dat maakt hen ook net zo hecht. Het verhaal wordt sterk opgebouwd en we zien meteen het tirannieke van de vader, die hen strikt in de pas wil laten lopen. Wanneer Guida dan ook zwanger terugkomt na verdwenen te zijn met een man van de zee, gooit haar vader haar buiten.

Dat schetst meteen het strikte en klassieke beeld van een Zuid-Amerikaans gezin. Maar belangrijk: niets wordt te stereotiep of als een karikatuur afgedaan. Het is vooral belangrijk om te weten dat wat de vader doet een asburde situatie teweeg brengt. De zussen wonen jaren in dezelfde stad, maar geloven van mekaar dat ze heel ver weg zijn. De zussen worden beiden evenveel gevolgd en beide actrices spelen hun rol sterk. Ze geven ook nooit de hoop op om mekaar ooit terug te vinden en dat is ook best een mooie boodschap. Een goede film, maar als we toch een puntje van kritiek moeten geven is het dat de film misschien iets te lang duurt en dat de tijdssprongen wat onduidelijk zijn.


The Invisible Life of Euridice Gusmao mag dan wel de titel zijn, maar beide zussen krijgen evenveel aandacht. Daarom duurt de film ook zo lang, en de film is echt wel sterk, maar een kwartiertje minder lang had best wel gekund. Maar dat de film opdook op het Filmfestival van Cannes mag alles behalve een verrassing zijn.


8/10


© Game4Me

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now