• Game4Me

DVD Review: The Hitman's Wife's Bodyguard

Format: DVD Genre: Actie, Komedie Speelduur: +/- 111 minuten

Regisseur: Patrick Hughes

Acteurs: Ryan Reynolds, Salma Hayek, Samuel L. Jackson, Antonio Banderas, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Extra's: Interviews

Label: Dutch Filmworks


Vier jaar geleden verscheen er een vrij verrassende actiefilm met een flinke dosis humor: The Hitman's Bodyguard, waar door omstandigheden Ryan Reynolds' en Samuel L. Jackson's personage noodgedwongen moesten samenwerken terwijl ze mekaar echt niet konden luchten. Een vervolg was meer dan welkom, maar mede door de COVID-19 pandemie bleef de film vier jaar uit. Maar hij is er!


The Hitman's Wife's Bodyguard is zo'n film, en dat zeggen we meteen, waar je gewoonweg gelukkig van wordt. Even aan niets denken en genieten van de actie, de komische oneliners en een heerlijk actie/comedy duo dat ook nog eens tonnen charisma heeft en kan acteren. Dat zijn heel wat complimentjes in de eerste zinnen, en terecht. Als de personages Michael en Darius hebben Reynolds en Jackson een enorme chemie en zijn ze samen enorm grappig. De vriendschap groeit verder in deze sequel, maar het blijft een haat/liefdeverhouding die enorm grappige momenten oplevert Daarnaast is er weer een verhaal dat sterke actie oplevert. Deze keer moet Kincaid zijn vrouw beschermd worden, en ondanks dat Michael géén licensie heeft, wordt hij terwijl Darius het niet weet, ingehuurd door diens vrouw als bodyguard.


Salma Hayek krijgt dus een grotere rol, en zij smijt zich zonder problemen tussen het geweldig komische duo en maakt er een trio van. Da's niet alles, ook Antonio Banderas mag een excentrieke boef spelen die het gemunt heeft op Sonia. Al bij al is het verhaal niet zo fantastisch of ingewikkeld en zelfs niet diepgaand. Maar dat heeft een film als deze ook helemaal niet nodig. Je kan een drie uur-durende film maken over Reynolds en Jackson hun personages die komische oneliners afvuren ten midden van de actie, want de actie en humor is zo goed. Wat ons betreft mogen er nog meer films komen. The Hitman's Wife's Bodyguard's Hitman of zo. Weet ik veel. Maar doe het!


The Hitman's Wife's Bodyguard: wat een film! Het verhaal mag dan niet fantastisch zijn, al de rest is dat wél. Van de actie, de acteerprestaties, de komische oneliners en Antonio Banderas als slechterik: het is een film om voor achterover te leunen en te genieten, zonder nadenken.


8,5/10


© Game4Me