• Game4Me

DVD Review: The Dare

Format: DVD Genre: Actie Speelduur: +/- 92 Minuten

Regisseur: Giles Anderson

Acteurs: Richard Brake, Richard Short, Alexandra Evans, Bart Edwards, ...

Beeld : 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Pestgedrag is niet oké, maar als we eerlijk zijn moeten we wel zeggen dat we er in onze kindertijd allemaal wel een schuldig aan hebben gemaakt. Wie anders beweert liegt of wordt stilletjesaan een dagje ouder en werkt het geheugen niet meer. Maar wat als je dat kind dat je pestte later tegenkomt als je beiden volwassen bent en elkaar al die jaren niet gezien hebt. Wat doe je dan?


Nee, The Dare is geen film waar pestkop en slachtoffer elkaar jaren na de feiten ontmoeten en er een mooie vriendschap uitgroeit. Integendeel. The Dare is een film waar pestgedrag enorme gevolgen heeft, decennia na datum. We leren een fijn koppel in een fijn huishouden kennen. Het is een klassieke opbouw waar je sympathie krijgt voor het gezin, waarna het abrupt verbroken wordt. Een homejacking later bevinden de gezinsleden zich in een donkere, groezelige kelder en vechten ze om te overleven. De opbouw is niet erg origineel en de personages spreken ook niet echt aan. En dat is natuurlijk een probleem. De film wil immers sympathie opbouwen, maar doet dat te zeemzoetig.

Gelukkig is de ontvoerder een ander pak mouwen. Het blijkt iemand te zijn die ze bijna twee decennia geleden gepest hebben. Dat heeft overduidelijk psychologische krassen op diens ziel achtergelaten. Het wordt dus een horrorfilm en die valt verrassend goed mee. Ja, de personages en de opbouw zijn niet geweldig, maar eens de kelder 'into play' komt, wordt het heel spannend en wordt die spanning stelselmatig opgevoerd. Dat zorgt voor een boeiend stukje psychologische horror die de middelmaat dan uiteindelijk toch overstijgt. Geen topfilm, maar wel eentje die een originele opzet ondanks een halfbakken uitvoering toch nog doet slagen.


Pesten, je moet er mee oppassen. De opzet van de film is misschien wat overdreven maar wél nog eens origineel te noemen. De uitvoering is Saw-achtig, maar met een twist. Geen film die de lijstjes haalt op het einde van het jaar, maar je wel een spannend avondje kan geven.


6,5/10


© Game4Me

© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now