top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Summit Fever


Format: Blu-ray

Genre: Thriller

Speelduur: +/- 110 minuten

Regisseur: Julian Gilbey

Acteurs: Ryan Phillippe ,Freddie Thorpe, Hannah New, Mathilde Warnier, ...

Beeld: 2.39:1

Taal: DD 5.1 | Engels Ondertiteling: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Een adrenalinerush kan een openbarende ervaring zijn. Sommigen zoeken de andrenalinerushes bewust op, in aartsgevaarlijke situaties. Soms gebeurt er wel eens iets in het leven wat je doet nadenken en waarna je het rustiger aan gaat doen. Maar een echte adrenalinejunkie kan het niet laten...


Dat is exact wat er gebeurt in Summit Fever. Ryan Phillippe is iemand die de grootste bergen wil bedwingen, maar na een dodelijk ongeval met zijn zus, belooft hij aan zijn vader het rustig aan te doen. Een klassiek dramaverhaal met weinig verrassende beginselen. Verrassen doet het op geen enkel moment en het lijkt ook traag vooruit te gaan. Ja, we strooien met bijzonder weinig complimenten, maar het verhaalbegin is dan ook eigenlijk echt niet goed .Zeker niet wanneer Leo héél makkelijk opnieuw overhaalt wordt om de grote drie te bedwingen: Matterhorn, Mont Blanc en Eiger. Het is vanaf dat er geklommen wordt, dat de film echt interessant wordt en het zelfs heel goed doet.

Films waar bergen in beklommen worden, zien er vaak niet goed uit omdat de klimscènes te fake en gekunsteld lijken. Nu is het in deze film ook geen grote kunst, maar het ziet er wel allemaal geloofwaardig uit en vooral de manier waarop het verhaal aangepakt wordt, is goed. Niet dat er geen voorspelbare doden vallen, maar hoe dat gebeurd en de structuur van het verhaal daarin, is goed uitgeschreven. De structuur is dus wel goed, maar het verhaal blijft weinig verrassends in petto hebben. Toch is het geheel, vooral door de visuele presentatie, gewoon een heel degelijke film.


Summit Fever is beter als de doorsnee film waarin bergen beklommen worden. Het is geen Vertical Limit, maar er verschenen de laatste twintig jaar films die het bergbeklimmen veel slechter in beeld brachten.


7/10


© Game4Me

bottom of page