• Game4Me

DVD Review: Succession - Seizoen 3

Format: DVD Genre: Drama Speelduur: +/- 9 X 60minuten

Regisseur: Mark Mylod, e.a.

Acteurs: Brian Cox, Kieran Culkin, Nicholas Braun, Sarah Snook, Jeremy Strong, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Frans, Engels Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels

Extra's: Controlling the Narrative, Who Said it? With Sarah Snook, Alan Ruck, ..., Roy Family Food Chain

Label: Warner Home Video


De drama-reeks rond de multimediafamilie Roy houdt ons nu al enkele jaren in de ban. De succesvolle HBO-reeks heeft al heel wat prijzen in de wacht gesleept met prikkelende verhaallijnen en schitterende vertolkingen, en het is maar de vraag of het derde seizoen het niveau van de vorige seizoenen kan aanhouden.


Heel veel reeksen laten het niveau zakken na enkele seizoenen, maar vanaf de eerste momenten in dit derde seizoen is het duidelijk dat Succession die bal niét laat vallen. De combinatie van muziek, beelden en scherpe dialogen houden ons weet vanaf het eerste moment geboeid. De koude oorlog tussen Kendall en zijn vader woedt in alle hevigheid verder, en vooral de acteerprestaties van beide personages blijven bij. Jeremy Strong weet de nerveuze, vastberaden maar chaotische Kendall opnieuw een extra dimensie te geven, en de gravitas die Brian Cox de rol van Logan is straf. Maar dat is niets zonder goede verhaallijnen en ook die blijven op hoog niveau. Kendall die zijn vaders imperium tracht over te nemen en geldschieters zoekt wordt op een sterke manier gebracht, maar de manier waarop Logan de rest van de familie rond zich probeert te binden middels schrikterreur - liefde heeft er weinig mee te maken - maakt ook indruk.


Daarnaast zijn er natuurlijk de andere personages die zich ook blijven ontwikkelen. Shiv wordt wat gesleurd tussen haar broer en vader en haar persoonlijke ambities, en Tom blijft de amusante voetveeg. Het enige personage dat wat blijft hangen, is dat van Greg. Ook uitstekend gespeeld, maar zijn personage lijkt niet mee te evolueren in de verhaallijn. Maar geen reeks is perfect. Alle reeksen hebben minpuntjes, maar de pluspunten van dit derde seizoen zijn toch weer in de overgrote meerderheid.


Een bepaald hoog niveau aanhouden gedurende meerdere seizoenen is niet simpel, maar Succession weet er toch opnieuw in te slagen. De reeds bejubelde reeks zal wellicht opnieuw in de prijzen vallen met dit derde seizoen, dat zowel qua vertolkingen als verhaallijnen opnieuw zeer sterk is.


8,5/10


© Game4Me