top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Strike Back - Seizoen 7

Format: DVD Genre: Actie Speelduur: +/- 10 X 45 minuten

Regisseur: Bill Eagles, e.a.

Acteurs: Alin Sumarwata, Daniel McPherson, Varada Sethu, Warren Brown, ...

Beeld : 1.78:1 Taal: DD 5.1 | Engels, Frans Ondertitels: Nederlands, Engels, Frans

Label: Warner Home Video


Strike Back is terug! En dat voor de laatste keer. De actievolle reeks loopt al sinds 2010 en wist keer op keer te entertainen met verrassende actie en leuke verhaallijnen. In het vorige seizoen kregen we een nog bijna volledige nieuwe cast, en die mag dus al na twee seizoenen afzwaaien. Of ze dat ook doen in hun kenmerkende explosieve stijl?


Aan spanning ontbreekt het alvast niet. Sectie 20 moet vrijwel meteen volop in de actie duiken wanneer een wetenschapper die ene Biologisch wapen heeft gemaakt, ontvoerd wordt door de Albanese Maffia. Een biologisch wapen in slechte handen is geen goed idee en dat levert meteen heel wat actie op. De reeks weet ook in zijn laatste seizoen één van de beste, misschien wel dé beste actiemomenten op het kleine scherm te toveren. In het verleden complimenteerde we de Cinemax-reeks al dat hun actie de Hollywood-films het vuur aan het schenen legt, en dat doet ze ook in het nieuwe seizoen.

De actie blijft dus hét attractiepunt van Strike Back, hoewel het verhaal ook best te pruimen valt. De constante dreiging van een biologisch wapen en virus dat op de wereld kan worden losgelaten boeit wel, zeker omdat we zélf momenteel in een pandemie zitten. Actueel dus. Ook de personages krijgen de kans om te groeien en daarmee weten de makers meer te doen dan louter actie in de huiskamer te brengen. Gelukkig verliest Strike Back de focus niet en blijft explosieve en spectaculaire actie het focus point in dit allerlaatste seizoen, waardoor de reeks op dezelfde manier eindigt als ze begon: explosief.


Zeven seizoenen lang kregen we Hollywoodiaanse actie op ons kleine scherm, dankzij Strike Back. De seizoenen zijn niet altijd consistent geweest in kwaliteit en werd al eens veel van personages gewisseld, maar wat wél zo is, is dat dit laatste seizoen geslaagd is. Straffe actie, goed verhaal en nog meer straffe actie.


8/10


© Game4Me


Comments


bottom of page