top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: South Park - Seizoen 23

Format: DVD Genre: Animatie, Komedie Speelduur: +/- 23 X 20 minuten

Regisseur: Trey Parker, e.a.

Stemacteurs: Trey Parker, Matt Stone, Mona Marshall, April Stewart, ....

Beeld : 1.78:1 Taal: DD 5.1 | Engels, DD 2.0 | Duits

Ondertitels: Nederlands, Duits, Engels

Extra's: Concept Art

Label: Paramount Pictures


In een wereld, de dag van vandaag, waar alles wel iemand voor de borst stoot en edgy humor zowat in de ban geslagen is, is het een wonder dat South Park overleeft. De animatiereeks met vaak groffe maatschappijkritische humor loopt al sinds 1997 en weet nog altijd scherpe afleveringen te produceren. Is dat ook zo met seizoen 23 het geval?


Wie het vorige seizoen van South Park gezien heeft, kent Tegridy Farms, de marihuana fabriek van Randy. ook in dit 23ste seizoen draait het nog voor een groot deel rond Tegridy Farms. Randy strijdt tegen weed die thuis geproduceerd wordt, en trekt naar China met zijn onderneming en gezin. Waar Trey Parker en co. ook dit seizoen in slagen, is om een absurd ding als Tegridy Farms als spil van een seizoen te maken, en toch verschillende actuele maatschappelijke thema's te nemen en ze te integreren op een humoristische manier. Of het nu gaat om de Chinese censuur, vegetarisme of iets anders: het zit weer allemaal in dit seizoen.


De laatste paar jaar is het natuurlijk zo dat iedereen nog wat gevoeliger is geworden en de vrees is dan ook dat South Park geen plaats meer zou hebben op televisie, of dat ze de scherpe randjes er van af veilen. Dat is beide alvast niet het geval. South Park blijft op bepaalde thema's als immigratie en de Chinese censuur insnijden met een haarscherp mes, maar weet het te verweven met een laag absurde humor die het voor iedereen wat makkelijker te verteren maakt. Naar het einde van dit seizoen toe, wanneer de maatschappelijke kritieken wat afzwakken en er enkele 'random' afleveringen tussen zitten, merk je dat de reeks iets minder sterk wordt, maar wat er voor die afleveringen komt, is goed genoeg om van een geslaagd 23ste seizoen te spreken.


Als je dacht dat South Park zijn 'edge' zou verliezen door de gevoelige teentjes die welig de aarde bewandelen anno 2020, zit je goed mis. South Park blijft messcherp, en de humor blijft heerlijk absurd. Niet alle afleveringen halen hetzelfde niveau, maar het seizoen weet desalniettemin weer te overtuigen.


8/10


© Game4Me

Комментарии


bottom of page