• Game4Me

DVD Review: Scream

Format: DVD Genre: Horror Speelduur: +/- 110 minuten

Regisseur: Tyler Gillet, Matt Bettineli-Olpin

Acteurs: Neve Campbell, Courtney Cox, David Arquette, Melissa Barrera, Jack Quaid, ....

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels , Frans Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels

Extra's: Deleted Scenes, Behind the Scenes, The Legacy of Wes Craven, Filmmaker Commentary

Label: Dutch Filmworks


Als we over het horrorgenre praten, is de film Scream van Wes Craven één van de meest iconische horrorfilms van de jaren '90. Het introduceerde de iconische schurk Ghostface die het stadje Woodsboro terroriseerde met het iconische schreeuwende masker en zwarte cape-outfit. De film kreeg drie sequels én een televisieserie, maar 25 jaar na de eerste film, is er weer eentje.


Voor het verhaal moet je het niet (helemaal) doen. Dat wordt vrij simpel gehouden. We maken kennis met een nieuwe meute jonge mensen en nadat ze allemaal gezet zijn in de scène van Woodsboro horen we de iconische stem van Ghostface weer door de telefoon en slaat de nieuwe Ghostface aan het moorden. Dat zet de deur open voor de terugkeer van de originele personages, waarvan David Arquette als Dewey het meeste screentime krijgt. De manier waarop zijn personage wordt gebruikt binnen het verhaal is heel erg goed en zal de fans van de Scream-films echt wel doen meeleven met zijn personage.

Ook Neve Campbell als Sidney en Courtney Cox als Gale duiken weer op en het zorgt voor een bepaalde fan-service die toch niet geforceerd overkomt. De cast van jongeren is ook best oké, als acteren zij niet allemaal op niveau. Al is er een speciale vermelding voor Jack Quaid - bekend van The Boys - die echt wel goed acteert. Ook de actie wanneer Ghostface in de film komt is erg goed. Er zijn weer originele manieren van vermoorden en hier en daar is het echt spannend én wordt er tegelijk geknipoogd naar de originele film. Dat maakt van de film een heel geslaagde vijfde iteratie van de Scream-franchise en geeft ze zelfs de nodige zuurstof om met nog films te komen. Om maar te zeggen dat dit een goede Scream-film is.


Baanbrekend is het niet in het horrorgenre en het doet veel wat vorige Scream-films deden, maar het doet het wel goed. Het doet de matige vierde film van tien jaar geleden vergeten en het is ook veel beter dan de televisiereeks op Netflix. Een sterke vijfde film met de nodige nostalgie, maar dan wel gepaard met kwaliteit.


8/10


© Game4Me