• Game4Me

DVD Review: Primal

Format: DVD Genre: Actie Speelduur: +/- 93 Minuten

Regisseur: Nick Powell

Acteurs: Nicolas Cage, Famke Janssen, Kevin Durand, Michael Imperioli, ...

Beeld : 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels Ondertitels: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Hé! Daar is Nicolas Cage weer. Indien iemand zichzelf afvroeg of we het een maandje moesten stellen zonder Nicolas Cage: nee dus! De man blijft in de ene na de andere film verschijnen, vaak B-film, en ook deze is een straight-to-DVD actiefilm. Nu en dan zijn die films best genietbaar. Belandt Primal in die categorie?


De film Primal heeft in alle geval een personage klaar voor Cage dat hem op het lijf geschreven staat: eentje van een roekeloze man die wilde dieren gaat vangen. Zijn nieuwe vangst is een zeldzame witte jaguar. Co-incidenteel moet hij ook een gevaarlijke man meevoeren die een hersenaandoening heeft en... die ontsnapt. Samen met de wilde dieren. Op het schip. Primal heeft dus potentieel een verhaal dat erg intens en actievol kan worden en tot op een bepaalde hoogte is het dat ook. Cage mag vanuit zijn manische personage weer als actieheld ontpoppen en Kevin Durand, bekend van The Strain, is de ideale antagonist die ze niet alle vijf meer op een rijtje heeft.

Een film die dus wel heel veel potentieel kan hebben, toch als we het hebben over entertainend B-materiaal dat niet de ambitie heeft om zich als iets bijzonder voor te doen. En op bepaalde vlakken is het wel entertainend. Dat het zich op een boot afspeelt zorgt hier en daar wel voor spanning, en de actie is degelijk. Vooral Kevin Durand leeft zich goed in de rol in, maar ook Cage telefoneert zijn rol minder in dan we gewoon zijn bij dit soort films. Goed, op bepaalde momenten ziet de witte jaguar er niet echt overtuigend uit, op andere momenten is het CGI-beest wel overtuigend maar het budget bij deze film is klein dus ze roeien met de riemen die ze hebben. Anderzijds is het goed genoeg voor wat deze film is: een film voor een avondje met de hersenen uit en Cage die doet waar hij goed in is: crazy in the head-personages vertolken die zich ontpoppen als actieheld.


Primal is een simpele film met een leuk concept dat zorgt voor spanning en entertainment op een bepaald niveau. Leg de verwachtingen niet te hoog en zie Cage het opnemen tegen een psychopaat en een CGI witte jaguar en je ziet anderhalfuur gebeiteld voor hersenloos entertainment.


7/10


© Game4Me© Game4Me 2020

Info@Game4Me.be - België

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now