top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Petrov's Flu

Format: DVD Genre: Komedie, Drama Speelduur: +/- 146 minuten

Regisseur: Kirril Serenbrennikov

Acteurs: Semyon Serzin, Chulpan Khamatova, Yuri Kolokolnikov, ....

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1, 2.0 | Russisch Ondertitels: Nederlands, Frans

Label: Imagine Films


Ziek zijn is geen pretje, en hoge koorts hebben al helemaal niet. De mens kan zulke hoge koorts hebben, dat hij er spontaan van begint te hallucineren. Of je valt er van in slaap en hebt koortsdromen. De griep en de bijbehorende koorts slaan ook toe in deze film van Kirril Serenbrennikov.


Petrov's Flu draait om, zoals je het aan de titel alvast kan raden, Petrov die de griep heeft .De automechanieker komt van in het begin, de eerste scène, in een absurde situatie terecht die je als kijker niet meteen begrijpt en... dat stopt niet echt. Als koortsdromen en hallucinaties in een film gegoten wordt, zal dit het wel zijn. Maar is het een koortsdroom? Zijn het hallucinaties? Of komt Petrov, meegesleurd door zijn goede vriend Igor, echt in deze hallucinante, snel opeenvolgende situaties terecht? Een vraag die niet echt beantwoord wordt, of de film de kijker toch lange tijd doet raden. Hoewel je er als kijker niet echt een eind aan geknoopt krijgt, ontbreekt het de film niet aan entertainmentgehalte.

Hettempo ligt heel hoog en er gebeurd van alles. Het gaat eigenlijk soms té snel, zodat je amper tijd hebt om na te denken wat er allemaal gebeurd. Dat is een nadeel, al is het misschien best er niet teveel over na te denken. Een interessante film dus, die weinig prijsgeeft over wat hij eigenlijk is, al hebben we het gevoel dat de film zijn personages soms teveel neerzet als karikaturen. Of dat nu zo is omdat ze zo uitgeschreven zijn, of omdat de acteurs teveel doen met hun acteerprestaties? Moeilijk te zeggen. Maar een vrij genietbare film wordt daardoor ietwat benadeeld.


Petrov's Flu is een moeilijk te volgen, soms absurde film over iemand met griep en koorts. Een samenvatting die wellicht nieuwsgierig maakt, en spijt ga je niet hebben. Alleen is de film héél lang en soms heel moeilijk te volgen.


7,5/10


© Game4Mebottom of page