top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Pennyworth - Seizoen 1

Format: DVD Genre: Drama, actie Speelduur: +/- 10 X 60 minuten

Regisseur: Danny Cannon, Rob Bailey, ....

Acteurs: Jack Bannon, Emma Paetz, Ben Aldrigde, Hariette Slater, ...

Beeld : 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels, Duits 2.0 | Frans Ondertitels: Nederlands, Frans, Engels, Duits

Label: Warner Home Video


DC, dat is op televisie ondertussen méér dan de traditionele helden die idereen kent. Zelfs Doom Patrol, Swamp Thing en Star Girl hebben hun eigen reeksen, maar we kennen ook Gotham dat focust op Jim Gordon en zijn pad naar de status als Commisaris van de Gotham PD. Maar Gordon is niet de enige die een reeks rond zijn persoon krijgt. Sinds kort is er ook de reeks Pennyworth....


Echte Batman-fans weten meteen dat het gaat om Alfred. De Butler en eigenlijk ook wel beste vriend van Bruce Wayne. In deze reeks is er geen Batman te bespeuren, want de Alfred die we volgen is de jonge snaak die we in de films en comics niet te zien kregen. Wat we te zien krijgen is interessant. Alfred is een beleefde jongeman, maar zijn tijd in het leger heeft hem duidelijk gehard en de nodige skills meegegeven. Dat we deze kant van de bekendste Butler ter wereld te zien krijgen is heel erg boeiend. Het wordt allemaal voorzichtig opgebouwd en Jack Bannon weet op een geslaagde manier de jonge versie van Bruce Wayne zijn beste vriend te vertolken.





Bruce krijgen we uiteraard niet te zien, maar ook die connectie wordt opgebouwd door een veiligheidsbedrijf dat Alfred wil oprichten met een paar makkers van het leger. Dat levert meteen gevaar op in de vorm van de Raven Society en door die connectie begint Thomas Wayne op te duiken, met wie hij een band opbouwt. Nu wordt dat allemaal goed opgebouwd, is het verhaal interessant en weet de reeks van begin tot eind te boeien maar de personages naast Alfred, Thomas Wayne en andere key characters zijn wel wat dunnetjes en zelfs bordkarton. Dat neemt echter niet weg dat het een goed begin is voor deze reeks. Wij zijn alvast benieuwd wat de makers méér kunnen doen met Alfred Pennyworth.


Net als toen Gotham aangekondigd werd, stonden we sceptisch tegenover een reeks over Alfred Pennyworth. Maar net als Gotham slagen de makers er in om een boeiende wereld op te bouwen die rond de bekende superheld opbouwt en zien we interessante dingen gebeuren rond de jonge Alfred en Bruce Wayne zijn ouders.


8/10


© Game4Me



bottom of page