• Game4Me

DVD Review: North Hollywood


Format: DVD

Genre: Drama

Speelduur: +/- 93 minuten

Regisseur: Mikey Alfred

Acteurs: Miranda Cosgrove, Ryder Mclaughlin, Vince Vaughn, Nico Hiraga, ...

Taal: DD 5.1 | Engels

Ondertitels: Nederlands

Label: Remain In Light


Skaten, het is iets wat héél veel pubers heel graag doen. Petten achterstevoren aan, wijde broeken, Converse of Vans-schoenen aan de voeten en vooral veel schaafwonden op knieën en ellebogen: het is een bekend zicht voor veel ouders van puberende jongeren. Maar kan je daar ook een goede coming of age-film van maken?


In North Hollywood leren we een ietwat sullige jongen kennen die er niet uitziet als je typische puberende skater, maar als een brave kerel die de ideale schoonzoon zou kunnen zijn. Alleen heeft hij ook de droom om de volgende Tony Hawk te worden. Terwijl wil zijn vader - gespeeld door Vince Vaughn - dat hij gewoon netjes studeert of komt werken bij hem. Ondanks dat wordt het geen film waar de zoon en vader heel de tijd clashen. De personages zijn goed uitgeschreven en het feit dat de vader en de zoon over veel anders denken, maar zijn vader hem wél helpt, is verfrissend te noemen. De chemie tussen Vaughn en McLaughlin zit dan ook goed en ze spelen hun rollen beiden geloofwaardig.

Het is dus eigenlijk een coming-of-age story, met het skateboardverhaal als vehikel om het vooruit te doen gaan. Los van die prima vertolkingen die we op het scherm zien afspelen, ziet de film er ook leuk uit. De beeldregie is prima en het tempo van de film zit strak. Nergens wordt er te lang stil gestaan bij iets, of wordt er ook niets teveel uitgemolken. Bij coming-of-age verhalen zit er immers ook een romantische component bij, maar die stoort - tot integenstelling bij sommige andere films in dit genre - niet. Het verhaal is vrij uitgebalanceerd met interessante personages en verhaalvooruitgang op de juiste momenten.


North Hollywood is een uitstekend Coming-of-Age verhaal dat van begin tot eind interessant blijft. De vader-zoon relatie komt uitstekend over en heeft een verfrissende insteek, terwijl zijverhaaltjes niet storen en het tempo hoog blijft.


8,5/10


© Game4Me