top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Killing Eve - Seizoen 3

Format: DVD Genre: Drama Speelduur: +/- 8 X 45 minuten

Regisseur: Damon Thomas, e.a.

Acteurs: Jodie Comer, Sandra Oh, Fiona Shaw, Kim Bodnia, Owen McDonell, ...

Beeld :1.78:1 Taal: DD 5.1 | Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Duits

Extra's: Dasha, Konstantin's World, Meet The Team, The Bitter Pill, The Family Home, The Locations, The PSychology of a Killer, The SPice Kill

Label: Universal Pictures


Destijds, toen het eerste seizoen van Killing Eve verscheen, bleek het een leuke, spannende en verfrissende reeks te zijn. De spanning tussen een huurmoordenaar en een veiligheidsagent is niet iets heel origineel, maar de manier waarop het werd aangepakt was dat wel. Met sterke vertolkingen en misschien een iets minder intensieve verhaallijn kwam er een degelijk vervolgseizoen. Stijgt het derde opnieuw naar grote hoogtes?


De opzet voor een stijging in verhaalkwaliteit werd ingezet door het feit dat Villanelle Eve neerschoot en dacht dat Eve het leven had gelaten. Dat zorgt ervoor dat we in dit seizoen nog maar eens zien hoe de personages, die elkaars vijanden zijn, zo moeilijker kunnen missen. Villanelle probeert door te gaan met haar leven, neemt een nieuwe job aan maar heeft toch het gevoel dat haar leven iets mist. Dat we dat als kijker ook voelen, heeft te maken met het feit dat de schrijvers de voorbije twee seizoenen goed werk hebben geleverd door de relatie tussen Eve en Villanelle en de spanning tussen hen geloofwaardig te maken.





Dat heeft dus zeker wel een pay-off in dit toch wel interessante derde seizoen, dat opnieuw vrij kort is en dus op zich wel vrij goed vooruit gaat. Tegelijk duurt het lang vooraleer Villanelle en Eve terug met mekaar in contact komen. Ondanks het gebrek aan interactie tussen de twee - ze vertolken beide hun rol alweer sterk - weet het verhaal goed gaande te blijven en verveelt het nooit. Goed, we missen de interactie tussen de twee wel wat maar De verhaallijnen die de makers voorzien hebben weten de essentie van de reeks - de interactie tussen de twee - zonder veel interactie levende te houden.


Het derde seizoen is een moeilijke evenwichtsoefening gebleken voor de makers. Villanelle en Eve niet met mekaar in contact laten komen zorgde dat de essentie van de reeks niet helemaal aanwezig was. Toch hebben ze er vakkundig rond gedanst, met een goed derde seizoen als gevolg.


8/10


© Game4Me


bottom of page