top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Jiu Jitsu

Format: DVD Genre: Actie Speelduur: +/- 98 minuten

Regisseur: Dimitri Logothetis

Acteurs: Nicolas Cage, Alain Moussi, Tommy Walker, Eddie Steeples, ...

Beeld 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels, Ondertiteling: Nederlands

Label: Dutch Filmworks


Aaaaaah, een film met Nicolas Cage. Het staat de laatste tien jaar garant voor een avondje matige film, soms zelfs heel slechte films en occasioneel een uitschieter. Aan welke kant van het dubbeltje dat deze film zou vallen? Wel, de korte inhoud deed ons denken dat het of wel fantastisch zou worden, of zo slecht dat het goed wordt.


En.... Wel, na het bekijken van de film moesten we nadenken over what the fuck we nu eigenlijk gezien hebben. Technisch gezien moet je dit een slechte film noemen. Een absurd concept, CGI waarvan je tenen op sommige momenten gaan krullen en Nicolas Cage die Jiu Jitsu aanleert om tegen een alien te vechten. Ik hoor jullie breinen al kraken, maar er is ook goed nieuws: de film is zo slecht dat hij weer goed wordt. Om de zes jaar moet er dus gevochten worden tegen de alien Brax. Krijgt hij een goed gevecht, sodemietert hij voor zes jaar weer op. Hij ziet er esthetisch uit als de alien uit Lost in Space, en zijn features, onzichtbaarheid en thermal vision, lijken gekopieerd uit Predator. Inclusies Jungle scène.

Een compleet gebrek aan originaliteit dus, na-aperij en toch wordt het goed. Ik bedoel: Nicolas Cage in hippie-outfit, daarna in Jiu Jitsu meester outfit en maar orakelen over de gevechten? Cage is zelfs goéd in deze film. Als is het voor hem een schnabbel tussendoor. Voor de rest wordt er matig geacteerd, maar alles is zo over the top en de actiescènes zo vergezocht en absurd dat je jezelf dus gewoon amuseert met de film. Een film die je best met vrienden bekijkt om de beste kijk-ervaring te hebben.


We kunnen dus best kort zijn over deze film. Hij is gebaseerd op een comic, maar de alien is weggelopen uit Lost in Space en Predator. Nicolas Cage zijn tien minuten zijn het beste acteerwerk in de film en als je wat gedronken hebt is het best amusant. Een 'stag night' movie dus. Maar objectief bekeken niet zo best.


6/10


© Game4Me

Comments


bottom of page