top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: De Club van Sinterklaas en het Grote Pietenfeest

Format: DVD Genre: Komedie, Avontuur Speelduur: +/- 67 minuten

Regisseur: Martijn Koevoets

Acteurs: Wilbert Gieske, Job Bovelander, Martijn Klaver, Beryl Van Praag, Walter De Donder...

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Nederlands Ondertitels: Nederlands

Extra's: Paniek op het Kasteel, Pietentube, pakjesavond op 5 december

Label: Dutch Filmworks


Het is weer die tijd van Sinterklaas. De leukste periode van het jaar voor kinderen. Er komen allerlei Sinterklaasfilms uit, hij komt aan met de boot, kinderen zetten hun schoentje en ze kijken reikhalzend uit naar zes december - of in Nederland, pakjesavond op 5 december. De films van vorig jaar vinden hun weg naar de winkel en deze ook!


Van de films van de Club van Sinterklaas mag je altijd een simpel verhaal verwachten, maar ook gewoon fijne liedjes en een niet al te lange speelduur. Dat is de formule die al jaren werkt voor de films en ook nu weer. Zangeres / influencer / vlogger Luan Bellinga komt naar het kasteel voor het grote Pietenfeest, maar Coole Piet valt van het dak en is opeens spoorloos. Simpele opzet, en genoeg reden om paniek te creeëren in het kasteel van Sinterklaas. Want zonder Coole Piet kan het feest én pakjesavond niet doorgaan. Kinderen hebben ook niet meer verhaal nodig dan dit en op dat vlak weet het zijn doelpubliek prima te bespelen.

Bespelen is natuurlijk een 'vies' woord. De makers weten gewoon wat werkt in zo'n Sinterklaasfilm en de Club van Sinterklaas komt nu eenmaal met vaste patronen. Een simpel verhaal, bepaalde pieten die uitgespeeld worden en fan-favorieten zijn en komt er ook leuke muziek in voor. Nu, we moeten zeggen dat de Club van SInterklaas in het verleden met toffere verhalen kwam. Het hobbit-huis is er wat met de neus op, en de liedjes zijn niet zo aanstekelijk als ze kunnen zijn, maar het is voor het doelpubliek nog altijd heel erg tof om de verschillende Pieten te zien en mee te kelen met de liedjes.


De Club van Sinterklaas is haast elk jaar van de partij - ook dit jaar is er een nieuwe film in de bioscopen - en net als andere jaren levert dat een fijne, simpele en muzikale film op die ideaal is voor de kinderen die uitkijken naar het Sinterklaasfeest.


7/10


© Game4Mebottom of page