top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Come Away

Format: DVD Genre: Avontuur, Fantasie Speelduur: +/- 90 minuten

Regisseur: Brenda Chapman

Stemacteurs: Angelina Jolie, Keira Chansa, Jordan A. Nash, David Oyelowo, Michael Cain, ...

Beeld: 2.39:1 Taal: DD 5.1 | Engels, Ondertitels: Nederlands, Frans

Label: Dutch Filmworks


De sprookjes van Alice in Wonderland en Peter Pan, van Disney, zijn genoegzaam bekend. Maar het zijn geen beschermde IP's meer, waardoor heel wat studios zonder inspraak en toestemming van Disney hun versie kunnen maken. Come Away is zo'n film, van een regisseuse die eerder heel wat werk voor Disney verrichte, als regisseuse én als schrijfster.


Als de regisseuse van de film onder meer schreef aan Belle en het Beest en films als Brave regisseerde, kan je er van op aan dat ze de Disneywerken kent. Dit is een geval van het mixen van twee verhalen. Een aflevering van het vlaams programma 'Wat als?' Wat als Peter en Alice broer en zus waren. Origineel idee. De twee worden neergezet als zorgeloze kinderen met een enorme fantasie. Waar het in het begin vrolijk en tof is, wordt de film wel gauw duister en serieus. Al mag dat niet afschrikken. Het is niet bedoeld als een vrolijk sprookje. Wanneer de oudere broer van Peter en Alice sterft, en hun ouders met schulden zitten, ontsnappen Alice en Peter in hun respectievelijke fantasiewerelden om met de situatie om te gaan en hun ouders te helpen.

De film baadt in een speciale sfeer. Je ziet heel wat herkenbare elementen uit de werelden van Peter Pan en Alice, maar het gebeurd allemaal op een heel erg bijzondere en originele manier. Misschien dat we iets te weinig in de fantasiewereld vertoeven en dat het grimmige van de ouders hun schulden iets téveel in de focus ligt, maar wat wel zo is, is dat er goed geacteerd wordt. Zowel door de grote namen als Angelina Jolie, David Oyelowo en Michael Cain, als door de kinderen die Peter en Alice spelen. Ook is het gewoon een hele cool film met een samensmelting van fantasiewerelden die je anders nooit zou zien. Een heel interessante film.


Als het van ons afhangt mag zo'n Wat als?-scenario een reeksje worden. Genoeg sprookjes en Disneyverhalen die gecombineerd iets interessants kan opleveren. Come Away bewijst alleszins dat een film als deze kan werken, entertainend kan zijn en originele dingen brengt.


8/10


© Game4Me

Commentaires


bottom of page