top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

DVD Review: Avenue 5

Format: DVD Genre: Komedie Speelduur: +/- 9 X 60 minuten

Regisseur: Natalie Bailey, e.a.

Acteurs: Hugh Laurie, Josh Gad, Zach Woods, Rebecca Front, Suzy Nakamura, ...

Beeld 1.85:1 Taal: DTS-HD 5.1 | Engels, Frans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Deens, Noors, Zweeds

Extra's: Invitation to the Set

Label: Warner Home Video


Het ruimtetoerisme komt alsmaar nader. terwijl Elon Musk commerciële ruimtereizen over enkele jaren gemeengoed wil maken, weten we best wel dat dit de eerste decennia weggelegd zal zijn voor de rijkelui onder ons. In de reeks Avenue 5, van de bedenker van Veep en The Tick of It, gebeuren die ruimtereizen al met... inderdaad, verwende rijkelui.


Avenue 5 is vooral een comedyreeks en dan vinden we het geweldig dat Hugh Laurie een hoofdrol speelt als gezagsvoerder van het luxe cruiseschip dat ruimtereizen aanbied aan de rijken. Laurie was de laatste jaren vooral te vinden in dramatische rollen en met comedy keert hij terug naar zijn Blackadder of A bit of Fry and Laurie. En dat doet hij goed. Hij speelt immers een charismatische gezagsvoerder die in de praktijk... niet echt leidersmateriaal is. Er loopt iets mis; het schip gaat van koers en de terugreis zou jaren duren. De combinatie van snobs op een ruimteschip op drift en een incompetente kapitein heeft iets heel erg Fawlty Towers-achtig over zich.

En dat is ook de sfeer waarin het wat baadt. Al is de comedy iets minder hoogstaand, hoewel Laurie dat dus wel echt schitterend uitvoert. Maar de grappen waar hij mee moet werken zijn wat voorspelbaar, standaard zelfs. Josh Gad speelt ook een toffe rol als absolute 'douche', anders dan de sympathieke loser-rollen waar hij meestal voor gecast wordt. De rest van de personages is veel minder. De reeks leunt op Laurie en Gad en de originele setting om een hotel-komedie op te spelen. Maar tof en genietbaar is het zeker en vast. Al verwachten we van een tweede seizoen misschien net dat tikkeltje meer.


Avenue 5 is een toffe comedy, maar zonder meer. Geen klassieker in wording, maar een Fawlty Towers in space, maar dan net een klasse lager. Hugh Laurie en Josh Gad spelen wel de pannen van het dak, helaas zijn de andere personages minder interessant. Een toffe comedyreeks die al bij al goed wegkijkt.


7,5/10


© Game4Me

コメント


bottom of page