top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Zestig Lentes

Reeks One Shot

Uitgeverij: Vrije Vlucht

Pagina's: 112

ISBN:9789031439768

Prijs: €21,99


De Vrije Vlucht zorgt altijd voor mooie hardcovers die verhalen bevatten die over het leven gaan, over gewone mensen die hun leven leven en beslissingen moeten nemen die niet altijd stroken met wat de omgeving wil. Vaak gepaard gaand met romantiek en introspectie. Zestig Lentes is niet anders.


Dejongh en Chabert brengen dan wel thematieken die we vaker zien bij De Vrije Vlucht, maar zoals meestal zijn het bij die uitgever verhalen die op een unieke en mooie manier verteld worden. Hier ook. Josy wordt zestig, maar met de taart op tafel staat ze op en verlaat ze haar man. Een uitgeblust huwelijk en een zin om de wereld te verkennen doen haar dat beslissen. Ze ontmoet nieuwe mensen, interessante mensen - vooral het meisje en haar dochter die ook op een parking staan met een caravan - en ondertussen wordt ze constant gebeld door haar kinderen die een compleet onbegrip tonen voor de ongelukkig situatie waar hun moeder uit wil.

Onbegrip en een gebrek aan communicatie en nieuwe liefdes op je oude dag zijn thema's die hier zorgvuldig verkent worden. Zeker haar ontluikende relatie met een nieuwe vriendin wordt sterk aangebracht en ontvouwd. Dat zorgt voor heel wat emoties en pijnlijke situaties die zo sterk geschreven zijn, dat je als lezer meevoelt. Het einde is misschien iets te voorspelbaar, maar de reis van begin tot einde is een heel sterk en mooi verhaal.


Het verhaal van Josy is een originele vertelling van wat je kan doen als je het heft in eigen handen neemt op eigen leeftijd. En dat op liefde geen leeftijd staat. Een knap verhaal dat je meeneemt in de gedachtengang van een depressieve vrouw die het leven wil herontdekken.


9/10


© Game4Me

bottom of page