• Game4Me

Comic Review: Wild West #3 - Scalps bij de Vleet

Reeks: Wild West

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 56

ISBN: 9789031439904

Prijs: €8,99


Het is alweer een jaar geleden dat het tweede verhaal in de Wild West-serie verscheen, maar het derde avontuur is er eindelijk. Het begin van een nieuw tweeluik. In het eerste avontuur leerden we Calamity Jane kennen, in het tweede avontuur werd haar Indiaan het slachtoffer van Wild Bill Hickock en nu zint ze op wraak...


Maar niet voor ze gevonden wordt door een meneer Utter, die haar min of meer redt, wanneer ze ergens ten velde ligt. Tegelijk is Bill nog steeds de opzichter van de treinsporen die gebouwd worden door het Wilde Westen en is er een seriemoordenaar 'on the loose'. Genoeg om een boeiend verhaal mee te bouwen en dat is het dan ook geworden. Qua tekeningen en gebeurtenissen ademt de strip een echte westernsfeer die je vroeger in de coole westernfilms zag. Het pleit voor de schitterende tekeningen, en de actuele problemen van die tijd: onderbetaalde werknemers, haat jegens Indianen en rassenscheiding.

Jane wil dus haar wraak, maar dat lijkt slechts lange tijd een zijverhaal in het grotere verhaal van mannen en vrouwen die vermoord worden, pijlen in hun lijf hebben en verminkt worden. De Indianen worden - uiteraard - de schuld gegeven, maar het verhaal bouwt het goed op zodat er méér achter zit. Ook de zwartenhaat wordt sterk weergegeven en Bill werpt zich op als voorvechter van verdraagzaamheid. Zeker wanneer het verhaal meer begint te focussen op Jane en het einde nog enkele verrassingen in petto heeft.


Het derde avontuur is een schitterend verhaal dat western-sfeer ademt. Zowel qua verhaal als sfeer in de geweldige tekeningen in dit stripalbum. Het verhaal gaat goed vooruit, boeit élke pagina en we kunnen nu al niet wachten wat er gebeurd in het vierde avontuur.


9/10


© Game4Me