top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Wild West #2 - Wild Bill

Reeks: Wild West

Uitgeverij: Dupuis

Pagina's: 56

ISBN: 9789031439119

Prijs: €8,50


Een goeie western, dat gaat er altijd in. Goede westernfilms zijn er genoeg. Goeie strips over de periode van de cowboys, die zijn minder dik gezaaid. Met Wild West heeft Dupuis echter een goeie reeks in handen. Het eerste nummer ging over Calamity Jane voor ze, euh... Calamity Jane werd en nu ontdekken we het verhaal van Wild Bill.


Wat opvalt bij deze reeks is dat de cover steevast een schitterende portrettekening is van het onderwerp. Een schitterende cover dus, en dat gaat naadloos over in schitterende tekeningen in het avontuur. De stijl brengt de western-sfeer echt tot leven, maar dat zagen we ook al in het eerste avontuur. De tekeningen en de sfeer sleuren je mee in het verhaal. Een verhaal dat best weer goed opgebouwd is. We zien Hickock meteen in de actie duiken door een doelwit op te sporen, maar daarna wordt het allemaal wat spannender en is er meer verhaal.





Calamity Jane, die in het eerste avontuur onderwerp van de strip was, komt ook in deze strip voor. Haar verhaal dat ze bij de Indianen terecht komt en daar blijft én een romance beleeft is misschien net dat tikkeltje minder interessant, maar het leidt wel allemaal ergens toe zodat de verhalen van Jane en Hickock samenkomen, terwijl Hickock de moordenaars opspoort van een familie. Daarmee is het verhaal van dit tweede avontuur heel gevarieerd, zijn er verschillende verhaallijnen en komt het toch allemaal knap bij mekaar.


Een goede westernstrip maken is absoluut niet makkelijk maar Wild West doet het. Calamity Jane en Wild Bill zijn twee boeiende figuren met elk een sterk verhaal die uiteindelijk op een organische manier samenkomen. Voor westernliefhebbers is deze stripreeks, door het verhaal maar ook de schitterende tekeningen, een must-have.


Bron: Persbericht


© Game4Me

bottom of page