• Game4Me

Comic Review: Watch Dogs Legion #2 - Spiral Syndrome

Reeks: Watch Dogs Legion

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 56

ISBN: 9789462108264

Prijs: €8,99


Ubisoft zijn videogamereeks Watch Dogs is vrij populair te noemen en de nieuwste game Watch Dogs Legion mondde uit in een strip. Een tweedelig verhaal waarin verzetsgroep DedSec in een futuristisch Londen de strijd aangaat met Albion, de bezetters die de mensen onder de knoet houden. De eerste strip stond garant voor een thrillerachtig verhaal. Het vervolg ook?


Wat dit tweede deel van Watch Dogs Legion heeft tegenover de eerste strip, is minder actie. Met twee nieuwe leden gaat DedSec meer de spionagetoer op en proberen ze uit te vissen wie verantwoordelijk is voor het verdwijnen van vluchtelingen uit het Kensington-kamp. Dat loopt niet van een leien dakje. De strip toont niet alleen de vechtlust bij DedSec, maar ook interne strubbelingen en dat het soms goedkomt door stom toeval. Maar spannend en thriller-achtig blijft het wel, net zoals het vorige deel. Zoals we eerder zeiden is er dus minder actie.

Dat komt hier pas op het einde, wanneer DedSec iemand achtervolgt naar het Kensington-kamp en het tot een confrontatie komt met Albion. Dat is wel meteen goede actie, die met sterke tekeningen in beeld wordt gebracht, maar er is ook ruimte voor een emotioneel moment dat DedSec tekent en toont dat de groepering toch goed aan mekaar hangt. Minder actie wil dus niet zeggen dat het minder goed is, want van begin tot eind is het spannend.


Het tweede deel van de Watch Dogs Legion-strip, Spiral Syndrome, kent minder actie en meer spionage maar dat maakt het verhaal niet minder boeiend. Het breit een uitstekend vervolg aan het eerste deel en rond het verhaal van deze strijd tussen DedSec en Albion goed af.


8/10


© Game4Me