top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Watch Dogs Legion #1 - Underground Resistance

Reeks: Watch Dogs Legion

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 64

ISBN: 9789462108240

Prijs: €8,99


Ubisoft is, los van de kwaliteit van zijn games, héél goed bezig in het marketen van verschillende van zijn spellen. Watch Dogs is een echte franchise geworden, met al drie games onder de riem en na Immortals Fenyx Rising is het ook de beurt aan Watch Dogs om in stripvorm te verschijnen. Die eerste was zéér goed, deze Watch Dogs comic ook?


Watch Dogs speelt zich natuurlijk af in een wereld waar Big Brother die overal meekijkt tot in het extreme is doorgedreven. Alles is hackbaar, de overheid controleert alles en met DedSec is er een hackerscollectief die die overheid wil omvergooien. Als je niets van de game weet, kan de strip snel verwarrend overkomen, al doet de auteur zijn best om alles wat uit de doeken te doen. Het is een tweedelige reeks en deze eerste strip probeert vooral de situatie met de gewelddadige Kelley Gang te schetsen en je te introduceren tot enkele personages.





Dat wilt niet zeggen dat het énkel gaat over situering. Er is actie en die barst relatief vroeg in de strip los. Die actie is best goed op papier gebracht en gamers die Watch Dogs Legion gespeeld hebben, gaan zich kunnen vinden in het interessante verhaal, dat gedragen wordt door boeiende personages. Die personages zijn boeiend omdat de wereld van Watch Dogs Legion zich natuurlijk leent tot het creeëren van zulke personages. De wereld is cool, de tekeningen wekken ook de juiste sfeer op en dan moet je al veel doen om het doen te mislukken. Dat gebeurt dus niet.


Watch Dogs Legion is een heel toffe strip. Niet alleen voor gamers, ook voor zij die de game niet speelden. Want het wordt allemaal wel wat uitgelegd en dan krijg je uiteindelijk een cool, interessant verhaal in een boeiende wereld. Het tweede deel wordt ongetwijfeld nog een pak actievoller.


8 / 10


© Game4Me


bottom of page