top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vreemde Vogels #1

Reeks: Vreemde Vogels

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789462107830

Prijs: €7,50


Wie een blik werpt naar de hemel, ziet elke dag wel meerdere gevederde vrienden door de lucht klieven. De lente is aangebroken, dus we gaan er steeds meer zien fladderen door de tuin, in het park, in het bos... Maar waar komen vogels vandaag, hoeveel soorten zijn er wel niet en hoe gedragen ze zich? Dat ontdekken we in deze nieuwe reeks.


Wanneer een strip zich de eigenschap wil toe-eigenen om kinderen te amuseren én iets te leren, is het een slappe koord waarop stripmakers moeten balanceren. Vaak resulteert het in een ongrappige, te belerende toon. Bij Vreemde Vogels is het vanaf het eerste moment duidelijk dat dit niet het geval is. Deze strip maakt van elke pagina een aparte gag rond één of andere vogel, en het wordt voldoende grappig gehouden.





De toon wordt dan ook op geen enkel moment belerend. Het is duidelijk dat het voor jonge lezers wel informatief kan zijn, maar de focus ligt elke pagina duidelijk op een grap. Goed, niet alle grappen zijn even geslaagd en sommigen zijn zelfs weinig origineel, maar over het algemeen blader je vlot door dit nummer terwijl je toch amusant kan lezen. Die indruk heb je niet wanneer je snel een blik op een pagina werpt, maar Garrera en Sirent weten dus de juiste balans te vinden tussen leerrijk en grappig.


Vreemde Vogels maakt met zijn eerste nummer een geslaagd debuut. Elke pagina komt met een leuk mopje over een specifieke vogels en hoewel niet elke grap landt (pun intended), is het leuk lezen van begin tot eind.


7,5/10


© Game4Me

bottom of page