top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Voetbalgek #17

Reeks: Voetbalgek!

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 48

ISBN: 9789462107908

Prijs: €7,99


Het EK voetbal is goed en wel onderweg, met al enkele zeges voor onze Rode Duivels, en Voetbalgek komt deze maand met zijn EK special. Het zeventiende nummer al rond de voetbalcapriolen van Marcel Vangool en zijn voetbalclub FC De Leerklooiers.


Het zeventiende nummer draait dus vooral rond het EK, maar ook nog rond iets anders: een nieuw goudhaantje in zijn voetbalploeg: Dylan M'Tackle. Dat er een snelle jongen bij is als Dylan geeft weer ruimte voor enkele nieuwe soorten grappen met Marcel zijn zoon, Michel, en die is natuurlijk weer 'The Butt of the Joke' bij de meerderheid van de paginalange gags.





Want wat het onderwerp ook is, het verandert niets aan de formule. Ook nu zijn het weer gags van een pagina lang, maar zijn er enkele rode draden, zoals Dylan M'Tackle en het EK. Op dat EK gaat Marcel aanwezig zijn als vrijwilliger en ook dat levert enkele heel geslaagde en enkele minder geslaagde grappen op. Op 48 pagina's kan het al eens voorvallen dat er een mindere grap bij is, maar dat is in dit album heel beperkt. De grappen zijn overall heel erg goed en brengen jong en oud aan het lachen.


Het EK is dus het grote onderwerp van dit zeventiende nummer en dat levert vooral hele goede grappen op. Er zijn heel weinig gags die niet geslaagd zijn, dus we kunnen spreken van een zonder meer heel geslaagd nummer van Voetbalgek. Voetbalminnende striplezers groot en klein gaan dit graag lezen.


7,5/10


© Game4Me



bottom of page