top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vertongen & Co #41 - De Vierpotige PresidentReeks: Vertongen & Co

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN : 9789002279263

Prijs: €7,99


Mark Vertongen is en zal altijd een legendarisch personage uit FC De Kampioenen blijven. Dat hij in navolging van de reeks een eigen strip kreeg, mocht dan ook geen verrassing zijn. Dat ze blijft duren, nog minder. Nummer 41, ondertussen.


En in deze 41ste strip krijgen we een heel absurd verhaal voorgeschoteld. Financiële perikelen ten huize Vertongen liggen aan de basis, want Markske moet van Bieke een echte job gaan zoeken. En hij lijkt goud getroffen te hebben, wanneer hij door een ambassade van een klein landje aangenomen wordt om de President te begeleiden tijdens zijn werkbezoek.


Dat klinkt ogenschijnlijk oninteressant en gewoontjes, maar wat als ik je zeg dat de President een ezel is? Letterlijk, niet figuurlijk. Het vierpotig lastdier. Dat levert alweer een hilarisch verhaal op voor de jonge lezers, die iets oudere lezers ook nog graag lezen. Bovendien mag Fernand in het voor de ezel geboekt hotel verblijven, waardoor er weer een misverstand in zit dat typisch is voor De Kampioenen en Vertongen-verhalen. Doet het iets speciaal? Nee. Maar het is weer tof en degelijk.


De verhalen rond Mark Vertongen moeten niet meer zijn dan dat het hier is. Een misverstand, een absurde situatie en Mark op zijn meest onhandig. Alweer een tof, vlotlezend stripje.


7/10


© Game4Me

bottom of page