top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vertongen & Co. #38 - De Diabolische Stoel


Reeks: Vertongen & Co.

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271991

Prijs: €6,99


F.C. De Kampioenen lijkt een onuitsterfelijke franchise, en Markske Vertongen een onuitsterfelijk personage. Beiden hebben nog steeds hun eigen stripreeks lopen, ver na het eindigen van F.C. De Kampioenen op televisie. Nummer 38 al. Iets met een stoel, die des duivels is.


Professor Flessentrekker is nog eens van de partij en dat levert meteen een avontuur op dat alle kanten opgaat. Hij heeft namelijk een stoel uitgevonden waarmee je door de tijd reist, maar zijn huis is een afgesloten dimensie die onaantastbaar is. Voor je het weet, moeten ze gaan lopen van een tyrannosaurus Rex, futuristische robots die aanvallen en nog veel meer. Markske ondergaat het allemaal en we worden meegenomen op een reis door allerlei dimensies. Wat er echt aan de hand is, is door het verhaal heen een raadsel.

Op een bepaald moment lijkt Professor Flessentrekker het ook allemaal niet goed meer te weten. Het is een leuk avontuur, en eentje met een hoog tempo, want we komen allerlei tijdsperiodes tegen op korte tijd. Dat houdt het tempo hoog en het verhaal interessant. De ontknoping is wel typisch Markske, maar daar kunnen we natuurlijk weinig over zeggen. De rest van de personages wordt helaas niet al te veel gebruikt, maar het blijft een tof verhaaltje


De Diabolische Stoel is een typisch Vertongen & Co. avontuur. Een luchtig en grappig verhaal dat heel vlot leest en een simpel, maar tof verloop kent, met een even simpel einde. Je begint aan pagina één en voor je het weet zit je op het einde.


7/10


© Game4Me


Comments


bottom of page