top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vertongen & Co #37 - De Laatste Detective

Reeks Vertongen & Co

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN:9789002271984

Prijs: €6,99


F.C. De Kampioenen mag dan wel de populairste Vlaamse televisiereeks aller tijden zijn, er is minstens één personage uit de reeks die de populariteit van De Kampioenen als geheel benadert: Mark Vertongen. Het chocomelkdrinkend 'kieken' is al aan zijn 37ste avontuur toe.


Deze keer heeft hij het in zijn hoofd privédetective te zijn, en hij krijgt - net als Porei - een mysterieuze brief met onzichtbare inkt. Door dom toeval - en Paulientje haar hersens - weten ze wat er op de brief staat en worden ze op een eiland uitgenodigd om de Beste Detective te kronen. Het is een avontuur waar de domheid van Porei en Mark Vertongen vooral in het spotlight gezet worden, en de slimheid van Paulientje hoogtij viert.

De humor is tof, en het verhaal wordt voor de doelgroep natuurlijk simpel gehouden. Het blijkt een Cluedo-achtig verhaal te zijn waarin ze de 'moordenaar' van de organisator moeten vinden, maar Paulientje is te slim voor iedereen. Het is geen speciaal verhaal, of verhalend sterk, maar het is wel weer een vlot lezend, tof verhaaltje dat we verslinden van pagina één tot tweeëndertig.


Vertongen & Co blijft een toffe strip om lezen. De simpele verhalen en het lachen met de naïviteit en domheid van Mark Vertongen blijft leuk en het verhaal is best OK. Voor de fans sowieso weer een avontuur om in huis te halen.


7/10


© Game4Me

bottom of page