top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vertongen & Co. #36 - Speurneus Mark

Reeks: Vertongen & Co.

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271977

Prijs: €6,99


De Kampioenen mogen op televisie dan al even gestopt zijn, de stripreeks blijft ongeëvenaard populair, net als de spin-off Vertongen & Co. Deze maand staat er alweer een nieuw avontuur voor Markske zijn deur te wachten, al is het deze keer wel letterlijk zo.


Markske is immers een privédetective geworden! Het avontuur komt dus letterlijk aan zijn deur aankloppen, maar niet in de klassieke privé detective-manier van een bevallige dame, maar als Inspecteur Porei. Hij heeft geen vergunning, maar is vergeven als Markske hem helpt een zaak op te lossen. De zaak van de overvallende oma's is eenvoudig als ze tof is, en daarmee doet deze stripreeks alweer precies wat je verwacht. 32 lollige pagina's op ons afvuren waar we niet al te veel bij hoeven na te denken.

Wat fijn is, is dat één van de schurken deze keer gevormd is naar Steven Seagal. De man is heel erg duidelijk te herkennen als het brein van de operatie in het rusthuis. Wanneer Oma Boma undercover gaat ,krijgen we er nog enkele mopjes bij, maar al bij al is het toch een minder avontuur dan de vorige nummers. Iets teveel de makkelijke grap zoekend, iets te weinig verrassing of boeiend materiaal. Slecht is het niet, maar de reeks kan beter.


Hoewel het doelpubliek dit avontuurtje nog steeds met veel plezier zal lezen, hebben we al interessantere en toffere avonturen gezien in de reeks Vertongen & Co. De hond van Oma Boma zorgt nog voor wat grappen en Steven Seagal als cameo is leuk, maar de reeks kan dus beter.


6/10


© Game4Me

bottom of page