top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Vertongen & Co #29 - Porei Gaat Met Vakantie


Reeks: Vertongen & Co

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002279249

Prijs: €7,99


F.C. De Kampioenen mag dan al lang een einde hebben gemaakt aan nieuwe afleveringen en zijn bioscoopfilms; aan de stripreeksen is nog lang geen eind gekomen. Zowel De Kampioenen als de Vertongen & Co-strips blijven graag gelezen. Die laatste reeks komt weer met een nieuw avontuur.


De titel 'Porei Gaat Met Vakantie' spreekt voor zich. Inspecteur Porei is de protagonist van het verhaal en hij is compleet overwerkt. Hij wordt helemaal tegen zijn zin op vakantie gestuurd, naar een resort van Boma en wordt vergezeld van Markske. De rest van de clan, Oma Boma en Paulientje, komen ook nog. Fans van de stripreeks weten dan al dat Porei zijn instinct niet uitschakelen en in alles een dreiging ziet. Dat levert grappige momentjes op, en als lezer denk je ook dat Porei heel wat spoken ziet.





Dit verhaal gebruikt dus het feit dat Porei overwerkt is, op vakantie is en nog steeds niet kan stoppen met werken. Dat Oma Boma als een strenge directrice over zijn schouder meekijkt en hem doet schrikken wanneer hij dreigt te werken op zijn vakantie, levert ook grappige momentjes op. Het verhaal krijgt nog wel een spannende wending, al zie je dat als lezer al van ver aankomen. Al bij al een tof verhaaltje dat hier en daar wel voorspelbaar blijft.


Grappig, vlot lezend en simpel. Alle ingrediënten die een Vertongen & Co-strip nodig heeft om ons het graag te doen lezen. Zolang de Vertongen & Co-reeks verhaaltjes aflevert als deze, zal de reeks nog een lang leven beschoren zijn.


7/10


© Game4Me

bottom of page