top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Urbanus #199 - De Krimptoeter

Reeks Urbanus

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271762

Prijs: €6,99


Het zijn bange dagen voor de fans van de Urbanus-strips. Sinds een tijdje staat er immers een chinees kattenbeeldje af te tellen naar nummer 200. En sinds recent weten we nu ook dat nummer 200 écht het einde zal betekenen van de Urbanus-strips. Nog twee keer een absurd avontuur.


Jammer dus, maar Urbanus wil afscheid nemen in schoonheid, en slaagt daar met nummer 199 best in. Het begint vrij sec, met Urbanus die groot wil zijn en zo wordt de vierde muur een paar keer doorbroken, maar het wordt snel weer absurd wanneer Dokter Schrikmerg de bevolking van Tollembeek krimpt en Urbanus de omgekeerde beweging maakt en groot wordt.. net als Amadee en Nabuko Donosor, Dat zorgt voor heel wat absurde humor en knotsgekke situaties, geheel in de stijl van de strip en hoe we het gewoon zijn.

Onderweg probeert Urbanus ook nog te vermijden dat zijn tweehonderste avontuur het laatste is, door een bende strontvliegen kromme stronten te laten leggen zodat 'De Avonturen Van' , 'De Avonduren Van' worden ,om het Chinees kattenbeeldje met semantiek te verslaan. Van pagina één tot pagina tweeëndertig gaat het hard en verveelt de strip geen enkel paneeltje. Als het allerlaatste nummer zo goed wordt als dit, wordt het een waardig afscheid.


In het echt zien Urbanus en Willy Linthout het uur gekomen om de strip ten ruste te leggen, maar het stripfiguurtje doet er nog alles aan om het onvermijdelijke te vermijden. Dat levert zoals steeds asburde situaties op, maar van een hoger niveau als anders.


9/10


© Game4Me


bottom of page