top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Urbanus #198 - Rocco, De Spokende Clown

Reeks: Urbanus

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271755

Prijs: €6,99


Wat zal er gaan gebeuren met de Urbanus-reeks? Al heel wat avonturen telt dat chinees gelukskatje af naar nummer 200. We nemen allemaal aan dat dit het laatste zal zijn, en er wordt ook vaak naar gehint. Laten we dus nog drie nummers lang genieten van de bizarre humor van Urbanus, te beginnen met het nieuwe avontuur Rocco, De Spokende Clown.


Urbanus mag dan wel een clown zijn op het podium, zijn stripfiguur heeft het niet begrepen op clowns. Het circus is in Tollembeek en bij het zien van twee clowns ontploft er een zekering in Urbanus zijn hoofd. Het is het signaal om een trauma vroeg in zijn leven op de duikelen. We maken een avontuur mee van een klein Urbanusje die het spook van Rocco naar een plek in de hemel moet helpen. Een leuk album, want we verkennen nog eens iets uit Urbanus zijn kindertijd en dat zonder de absurde humor te verliezen.

Een spook dat zijn plek in de hemel moet verdienen door de applausmeter te doen tilt slaan? Ze verzinnen de meest gekke scenario's om dat te kunnen doen en uiteindelijk belanden Urbanus, Dikke Herman en Botswana Hans en Grietje-gewijs in een hok. We kunnen niet alles verklappen, maar het is gewoon en avontuur dat je kan verwachten van Linthout en Urbanus, en dat stelt nooit teleur.


Alweer een leuk Urbanus-avontuur dus, dit keer focussend op een jong Urbanusje. Misschien geen memorabel avontuur, maar dat het laatste plaatje weer eindigt met 'nog twee avonturen', doet ons toch iets. Nog twee keer knallen, Urbanus...


7/10


© Game4Me


bottom of page