top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Urbanus #193 - De Blussers van Tollembeek

Reeks: Urbanus

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271717

Prijs: €6,99


The Usual Suspects zijn deze maand terug en daar hoort uiteraard ook een nieuw absurd avontuur van Urbanus bij. Hoelang we nog kunnen genieten van de dwaze avonturen van Urbanus is een grote vraag. Of niet? De aftelklok op het einde van elk nummer telt af naar 200. Genieten nu het nog kan?


Dit nieuwste Urbanus-avontuur maakt weer grondig gebruik van de hormonen die welig tieren in Urbanus' lijf. Hij wil kans maken bij een meisje uit zijn klas, maar zij valt op mannen in uniform. Brandweermannen nog wel. Brandweermannen waar Urbanus op zijn eigen manier ruzie mee maakt. Hilarisch, als altijd. Zeker wanneer Urbanus zijn eigen brandweerdienst gaat beginnen.





De klassieke ingrediënten van den goed en lollig Urbanus-avontuur zijn volop aanwezig. Het aspect van vrouwen die voor mannen in uniform vallen wordt gretig gebruikt, maar de humor gaat in die volwassen ondertoon voor de jonge lezers op geen enkel moment verloren. Dit avontuur is wel misschien een beetje 'licht' op de nevenpersonages. Daar vallen niet zo veel grappen te maken, terwijl de nevenpersonages ook altijd tof zijn. Nu worden ze wat minder gebruikt. Maar één ding is zeker: het is alweer lachen geblazen.


Op het einde doemt de aftelklok richting nummer 200 weer op. Dit avontuur in gedachten kunnen we niet zeggen dat de ideeën op zijn. Lollig, absurd, hilarisch, Urbanus die de idioot uithangt... Alles is aanwezig wat nodig is om van dit Urbanus verhaal een goede entry in de reeks te maken.


7,5/10


© Game4Me



bottom of page