top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Urbanus #192 - De Vuilzakmeppers

Reeks: Urbanus

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002271700

Prijs: €6,99


Een nieuw jaar is ondertussen een maand geleden aangebroken en met een nieuw jaar, komt ook een nieuwe Urbanus-strip aanzetten. Aan het einde van het vorige nummer kwam een onheilspellende boodschap dat zegt dat het bij nummer 200 wel eens gedaan zou kunnen zijn... Genoeg reden om te genieten van nummer 192.


Urbanus staat garant voor over-the-top absurde humor en de titel is alweer veelzeggend: De Vuilzakmeppers. Kabouters uit een andere dimensie die door Urbanus met een vliegenmepper in vuilzakken gestopt worden om meeuwen die de zakken kapot prikken weg te jagen. Heel erg absurd, en daarom houden we er van. Dit avontuur begint meteen met dat, en gaat dan terug in de tijd om te tonen hoe dat allemaal tot stand kwam.

De manier waarop Urbanus de kabouters eerst naar zijn hand zet, is wel lachen. Hij schildert allemaal paddenstoelen die om één of andere reden gigantische proporties hebben aangenomen en richt ze helemaal in. Maar dan beginnen ze te rotten... Een maatschappijkritiek op vluchtelingen die hier in krotten worden gehuisvest, maar kritiek die jonge lezers boven het hoofd gaat , maar grappig genoeg is om zonder die reden te amuseren. Nog acht nummers? Ze mogen allemaal nog zoals deze zijn.


De absurditeit neemt nog maar eens toe met dit avontuur waar kabouters met vliegenmeppers meeuwen moeten wegjagen. Op het einde is er wéér zo een onheilspellende aankondiging dat het op nummer 200 zou ophouden. Nog acht leuke absurde nummers?


7,5/10


© Game4Me


bottom of page