top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Urbanus #191 - Hotdogs en Babyborrels

Reeks: Urbanus

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002268571

Prijs: €6,99


Urbanus is weer van de partij! Een nieuwe maand met een Urbanus-strip is altijd reden om goedgeluimd rond te lopen, want een slecht Urbanus-avontuur hebben we nog niet meegemaakt, en we zijn ondertussen toch aanbelandt bij nummer 191. Wordt het weer absurd? Als we de absurde titel Hotdogs en Babyborrels mogen geloven, alvast wel.


In dit Urbanus-album gaan de honden stilletjes aan de baas spelen. Het begint al met de buurman - de verdacht veel op een massamoordende Duitser lijkt - zijn lawaaierige hond en Urbanus die een hondenasiel opent. Die hondjes worden goed verzorgd, dagelijkse barbecue en meer. Het is in de eerste pagina's misschien niet zo absurd als je zou verwachten, maar al snel zit het avontuur terug op het juiste, absurde spoor.

God wil immers iets anders als rijstpap en komt een bepaald soort vlees halen om te bakken in de hemel. Wanneer alles misloopt, vluchten Urbanus naar Wieske haar hok, en krijgt zij biggetjes van... wel een oude bekende, wat het alweer een pak absurder maakt. Honden baas dus en dat levert een avontuur vol absurde humor op, hoewel het best traag van start gaat, wat we niet gewoon zijn van Urbanus-strips.


Niet het beste Urbanus-avontuur van deze moderne tijden, maar nog steeds erg amusant. De absurde humor komt gewoon wat later, en op het einde zit er nog een zéér spijtige hint naar wanneer de stripreeks kan eindigen... en dat lijkt snel.


7/10


© Game4Me

bottom of page