top of page
  • Foto van schrijverGame4Me

Comic Review: Urbanus #190 - Het Drama van Wortelana

Reeks Urbanus

Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Pagina's: 32

ISBN: 9789002269622

Prijs: €6,99


Een nieuwe Urbanus-strip, dat betekent weer een nieuw doldwaas avontuur dat absoluut geen steek houdt. En dat is nu net waar we zo van houden bij de Urbanus-strip. Dat er niet is dat steek houdt, en dat de absurditeit zo hoog is, dat elk realiteitsbesef het raam uitspringt.


Dat lijkt in dit avontuur niet anders te zijn. Er wordt geen tijd verspild en zien tijdens de Kerkdienst de pastoor zijn gelovigen de huid vol schelden. Niet zomaar, zo blijkt even later. We willen niet alles verklappen, maar er is een soort van heks in het dorp komen wonen, en als bij-job verkoopt ze groenten. Niet zomaar groenten, maar groenten met voetjes en een gelaat. Klinkt dat redelijk absurd? Het kan absurder.

Absurditeit is dus het handelsmerk van de Urbanus-avonturen en de grenzen van absurditeit worden in dit avontuur nog een beetje verlegd. Iedereen gaat te rade bij de heks om allerlei kwaaltjes aan te pakken, en dat heeft vreemde gevolgen die pijnlijk zijn voor de Tollembeekse bewoners, maar grappig voor ons. Safe to say dat dit nummer weer 32 pagina's classic Urbanus-amusement opleveren.


Soms zou je wel eens willen weten hoe Willy Linthout en Urbanus op zulke ideeën komen. Hebben ze ook zo'n betoverde wortels in de tuin staan die hen hallucinaties geven? Ik weet het niet, maar hoe ze er ook op komen, het levert telkens weer heerlijk absurde momenten op.


8/10


© Game4Me

bottom of page